>

Wednesday, May 16, 2012

HAPPY BIRTHDAY!!


EH ehh EHH...

it's not my birthday.
=)

HAPPY BIRTHDAY my lovely dear MUHD SHAHIR a.k.a ED!!

semalam kite detim, kite wat cam takde pape pon semalam.
harap harap awak suke minyak wangi yang kite kasik tu.
maaf laa tak sempat nak balut, awak gelojoh sangat ajak kite  jumpe hari tu, padahal awak tak ingat langsung birthday awak kan. haha. sangat kelakar.

mase nak balik tu kite kasik awak hadiah yang tak berbalut. teruk betey !

tadi meset meset dengan die,.


die : minyak wangi tu la yang i cari! bau macam tu! awak cam tau tau je i nak minyak wangi tu!
kite : (muke tak bersalah) kite suke bau die, tu yang kite belikan kat awak.

takkan awak tak tahu, kite kan serasi bersama. hehe. ape yang kite suke, awak pon suke, tapi tak semua laa. ada la dalam 99.99% . hehehe. ;p

maaf langsung takda preparation untuk birthday awak. kite pulak rase sedih, sob sob T________T

Tuesday, May 15, 2012

A B C D E F

tengok tajuk pon dah tahu bosan. haha. seriously sangat bosan, sebab encik pakwe pergi keje! rasa macam kena tinggal pon ada. *ok melawak. huhu, time cam ni la baru rasa nak menghargai. kan kan kan?? tak larat nak nanges kerinduan dah. cengeng. hoho. over siot.

pokcik hensem =p
sangat sangat rindu

*kboi.

Wednesday, May 9, 2012

terengganu !! here i come! | 30&31 MARCH 2012

ASSALAMUALAIKUM.. :)

terasa nak hupdate belog semakin membuak buak,*sebab takde keje sangat. bosan ;(.  

pergi terengganu ni sebab ayah ajak teman pergi carnival , er, macam karnival la jugak, untuk group motor berkuasa tinggi. and for the first time afi sampai terengganu. ok, pecah rekod!! semua negeri afi dah jejak kaki, tak termasuk sabah dan sarawak. *bila pulak bleh pergi sana. heee.

DATE : 30-31 MARCH 2012
VENUE : PANTAI BATU BUROK, TERENGGANU.

perjalanan nya amat meletihkan. taw taw je la afi kalau masuk kereta tobat tidoq aih. alah sungguh dengan kereta. asal masuk kereta mesti nak muntah bagai. so, pejam mata je jalan penyelesaian. hehe. sampai sane, tempat 1st yang ayah singgah op koz pantai batu burok! lepas usha2, pergi cari homestay berdekatan. wahhh, homestay yang kami dapat memang superb lahhh! cantik, tak macam luarannya. 

ni bahagian luar homestay tersebut, kiteorang stay kat tingkat atas .

ignore yang semak2 tu. hee

katil die memang superb, nampak mewah!
*ok, ini RAHSIA. nampak mewah kerana owner homestay ni menggabungkan warna silver curtain dengan perabot yang berwarna putih.
tetiba je i pandai bab bab design ni. caya laa. heee.

#yunk yunk,, nanti rumah kite wat macam ni ye? biar biasa biasa je, tapi nampak mewah. teheeeee. :)

lepas rehat rehat, kiteoarang g jalan jalan . op koz ayah singgah lagi kat carnival tu! tapi tak banyak sambutan macam kat kedah, tengok la sape yang organize. heeee.

malam tu memang tak larat nak jalan, so duduk dalam bilik je.

keesokannya..........

pagi pagi dah siap nak keluar.
sekali lagi ayah pergi carnival tu. haha. tak larat nak tengok dah, so, i pergi breakfast dengan my mom, sis.

sempat lagi nak posing. heee
lepas tu, pergi jalan pasar payang. seriously tak pernah tengok suasana macam tu, yang diorang susun keropok tinggi tinggi tu, *perak nye aku*.. haha.. 


habis round pasar payang, pergi masjid kristal plak. cantik. sangat sangat cantik. selalu tengok dalam tv je, ni tengok depan mata sendiri, puas sangat. 


habis jalan, dah letih. baru balik.

best la dapat melawat tempat tempat macam ni, juz tak best sebab jalan jalan yang nak pergi ke sana, sangat memeningkan sebab highway banyak sangat pusing pusing. huhu.

#kbai. jumpa lagi next post. 

ke kelantan pula :)



al kisah prehoneymoon | 3rd day

tudyaaa........

tetiba pulak i ada mood nak hupdate pasal pergi langkawi haritu, berkurun lama dah perap. sampai lupa sangat sangat, takpe takpe. kite usaha bagi ingat balik moment 3rd day sebab nak simpan kenangan dalam belog nih. tak paksa sape bace pon. hee :)

.
.
.
.
.
.
.
.
.

15 JANUARY 2012
tengah panggil panggil balik memori, nak ingat balik. haha

nak dijadikan cerita, pagi tu i terjaga tanpa alarm phone! tengok tengok handphone dah pukul 7, perghh darah naik kepala sebab takot lewat siap, sebab kiteorang dah deal nak pulangkan kereta sewa sebelum pukul 12 tengah hari!! bangun bangun, nak pergi mandi, buka buka air, air tak keluar!! huwaaa. i dah mula gelabah ok! fikir punya fikir tapi tak dapat fikir, terpaksa kejutkan  hubby,*my bf. hee. ambil phone terus call dia suruh bangun. bagitahu takde air.

takkan tak mandi kan?? memang tak laa.
tak leh duduk laa kalau tak mandi. lepas tu terpaksa tumpang mandi dekat rumah orang. teheee.
buat muka kebal je laa. nak mandi punya pasal.

habis mandi kiteorang pergi brunch dekat restoran berdekatan.

nampak sangat muka tak cukup mandi. 
*opsss. hehe

lepas tu kiteorang g lepak kat pantai err
*lupa dah. biar je lah. haha

pastu kalut kalut balik jeti sebab nak pulangkan kereta sewa. tapi amek tiket balik kuala kedah pukul 4 petang nun!

terpaksa laaaa.

tak tahu nak wat mende, lepak dekat dekat dataran lang dengan ed je. cha dengan kekasih nye entah ke mana.

kite la tu, saje taknak tunjuk muke, malu . :p

tunggu punya tunggu, pukul 4 kiteorang bertolak balik.
that's all.
sebab hari ke 3 agak kacau dengan pelbagai masalah.

naik ferry, then sampai jeti kuala kedah dalam pukul 6 lebih macam tu. mengantuk tak tahu nak cakap dengan letih bagai,.

ayah cha datang amek dan hantar kiteorang balik kolej.
ed ada driver sendiri. hehe.

harap sangat dapat lagi peluang pergi sana.
nak melawat semua tempat!! yang moment ni tak sempat nak ke mana mana. seriously terasa amatlah rugi, pergi LANGKAWI hanya melepak beberapa tempat! grrrrr*
kalau ada peluang memang nak pergi lagi. nak kumpul duit, then nak pergi merantau seluruh ceruk pulau. :)

kbai*

:)




menternak lemak.

HOLA!

semenjak afi cuti semester ni afi hanya meluangkan masa afi di rumah dengan menternak dan membesarkan lemak.

tak sedar dah masuk bulan 5.
bulan 6 dah nak start PART 3!!

pergh,,, 
kejap je rasa.
takot pon ada sebab nak kena struggle teruk untuk part 3 nanti. sebab nak cover balik result part 2 yang amat SEDIHH!!
*demmm

ingatkan time cuti ni dapat luangkan masa lebih nak mengada ngada dengan boipreng. tapi takleh, die plak gatal2 nak keje.
takpe, nak sara bini yang kuat makan. haha. #ye la kau.


Tuesday, May 8, 2012

belog suda berhabuk dan bersawang.

assalamualaikum olls.

wahhhh, lamenye kite tak update belog. asal buka belog je mesti bersin sebab dah berhabuk. haha.
ok *tipu je keje.

tetiba je kan ada mood nak update sebab tak tahu nak buat apa. encik boipreng pergi keje.
sunyi jer rasa sebab malam2 tak pernah sekali pon miss meset!!

kite rindu awak ;(

MUHD SHAHIR BIN MUHD ISBIR !!

*yeyyy! my FAUZI NAWAWI!
klon jer.

orang yang cakap muka dia macam fauzi si pelakon tu, tapi kite tengok, sikit pon tak same!
hahaha.

kbai#