>

Tuesday, November 29, 2011

dari hati ke belog | sambungan..

sambungann....

gurlz suka bila boyz amek berat :)

gurlz suka lelaki yang menitik beratkan tentang kebersihan dan kekemasan.
tapi INGAT! jangan laa over sangat.

gurlz suka kalau boyfie dia ada minat yang sama dengan dia.
#sama la ngan aku. hehe. sukanya bila citarasa sama.

gurlz amat amat memerlukan guys yang memahami.
#thanks awak, awak memahami :)

gurlz suka guys yang buat dia tersenyum like this :)

guys out there hendaklah sentiasa SABAR dan TENANG menghadapi gurlz.
sebab gurlz ni mood tak menentu. ADA TIME.

gurlz selalu mengharapkan kejutan. 
kejutan mesti lah yang menarik. bukannya korang buat kejutan 
"JOM PUTUS"!
HAHA.
#aku pon tamaw cetu.:)

err,, sambung lagi kot untuk post seterusnya. haha .

bebye ^^,

Monday, November 28, 2011

dari hati ke belog.

halu~ halu~

saje nak share ape seorang wanita rasa, suka, dan err suka la dengan benda tu.

AHAHA.

cakap pakai lutut.

OkOk.

gurlz ni kan sangat suka dipujuk.
hati gurlz amat lah mudah cair kalau dah dibakar bakar. :p
TAPI, kalau gurlz dah terluka, payah untuk sembuh.

gurlz suke boyfie dye jiwangjiwang. BUT not for all gurlz laa.
#boyfie kite suke jiwangjiwang ngan kite. sebab tu kite suke dye. ngehngehngeh.

gurlz suka bila dimanjakan.
#boyfie kite layan je kerenah kite walaupun kite agak keterlaluan. :D

lagi pekebende ek? lupe betey ni. HAHA.

takpe laa. kalau i ingat i buat sambungan okey bestie :)

lupluplup

u

!
!

my boyfie!

wakaka.

korang jangan nak perasan i lup korang.

my lup juz 4 my boyfie :)))


RESEPI | tom yam

Bahan-bahan 

  • ½ ekor ayam (dipotong kecil)
  • 2 biji bawang besar (dihiris bulat)
  • 3 biji bawang putih (ditumbuk kasar)
  • 15-20 batang cili padi merah (ditumbuk kasar)
  • 2 batang serai (dititik)
  • 1 sudu besar pes tom yam
  • 4 helai daun limau purut
  • 2-3 biji limau nipis (diambil jusnya)
  • 3-4 cawan air
  • garam & perasa
  • sedikit minyak
  • sayur-sayuran (bunga kobis, jagung muda, tomato)

Cara-cara

  1. Panaskan minyak dlm periuk. Tumis bawang putih hingga wangi dan perang.
  2. Masukkan ayam, kacau sekejap dan tutup periuk sebentar (supaya jus ayam keluar).
  3. Masukkan air dan biarkan mendidih. Setelah itu masukkan serai, bawang besar dan daun limau.
  4. Masukkan cili padi, pes tom yam, garam serta perasa.
  5. Kemudian masukkan sayur-sayuran dan biarkan sekejap.
  6. Last skali, masukkan jus limau, kacau sekejap dan matikan api.
  7. #TIPS: Tom yam yg enak, ade sedikit rase pedas, masam dan wangi dari aroma daun limau.

meset.

wieeee.

aku ngan dia ta penah miss meset lagi semenjak couple.

sweet bukan? ngeee.

tak kira la meset gaduh ke hape.

dalam sehari takde meset, tipu sangat larh kan!

kuikuikui.

dalam banyakbanyak meset, yang paling aku tunggu dari dia adalah ucapan ......

" I LOVE YOU "

agaga. over jee. 

resepi | kek batik.

yummyy yummyy.

i loikee it . :D

ok ok. straight to the point.

Bahan-bahan 

  • 1 bungkus (350g) biskut marie
  • Setengah buku butter
  • 2 biji telur
  • 1 cwn serbuk koko
  • 1/2 cwn milo
  • 1 cwn air
  • 3/4 cwn gula
  • # milo dan koko tu terpulang pada citarasa masing masing. nak rasa coklat yg kuat..guna 1 cwn koko+1/2 cwn milo. nak rasa yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko

Cara-cara

  1. patah2kan biskut
  2. dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
  3. masukkan butter,kacau sampai butter cair
  4. kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api
  5. masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)
  6. masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang
  7. MAKAN! haha. :D

zZZzzzzzZ.

perghhh,,,

ngantok giler kot lam kelas tadi,
langsung takleh nak fokus!

hadoi, 
ashane sem ni. 
takot ah aku.

key bebye.

UiTM Kedah | makin bertambah

halu halu~!

eh eh, 
kenapa ek aku tengok bebudak sekolah menengah aku dulu macam makin bertambah je kat uitm nih?

HAHAHA.

aku rasa sesuatu. rasa sesuatu yang kurang enak.

HAHA.

notink.
aku pon sama jer.

bluerrrrkkkk. :p

face to book.

hoi! hoi! hoi!

to membermember sekalian.
korang ta payah nak add sangat lah kan buah ati aku.

ei ei ei, cepuk kang.

takde boyz lain ke yang korang nak kacau?

kenapa mesti my hubby?

key bebye (bebai). 
HAHA

Sunday, November 27, 2011

RESEPI | ayam masak merah.

my first post pasal makanan / resepi.
sebenarnya saja nak kongsi masakan / makanan feveret i n si dia :)

Bahan-bahan 

  • 1/2 ekor ayam
  • sedikit garam kunyit
  •  Bahan-bahan kisar 
  • 4-5 biji cili kering
  • 1 cm halia
  • 2 ulas bawang putih
  • 1 labu bawang besar
  • 1 biji tomato-potong dadu
  • 1/2 cawan sos tomato
  •  Bahan Hias
  • 1/2 biji bawang besar- potong bulat
  • kacang hijau secukupnya

Cara-cara

  1. Bersihkan ayam. Potong kecil-kecil dan gaul dengan garam kunyit. Goreng sehingga 2/3 masak
  2. Tumis bahan kisar kecuali sos tomato dan tomato sehingga naik bau. Kemudian barulah dimasukkan sos dan buah tomato. Tumis sehingga naik minyak.
  3. Masukkan ayam. Biar kuah jadi pekat. Sekali sekala hendaklah digaul balikkan.
  4. Bila kuah dah pekat bolehlah masuk bahan-bahan hias. Biar 1-2 minit. Kemudian padamkan api.
  5. Sedia untuk dihidangkan ^^,



masakmasak.

.assalamualaikum.

yunk yunk, kite kawen nanti awak kena tolong kite masak taw. kite masak sesame kat dapur. baru cuweeettt. wieeee. mabeles.

i wanna have a sweet memory with you dear.

AND

the most important thing is
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
i wanna be one of your family. 

key bebye. :)

kembali bermoody.

.assalamualaikum.

ayuh kembali ke sekolah, ayuhh.

HAHA. teringat lagu nih setiap kali i balik ke dorm. 

tudya tajuk aku. wat teruk jaa.
HAHAHA.

bukan pa, bila balik kolej je, mesti i nak moody memanjang.

key bebye!~


Thursday, November 24, 2011

saya sayang pakwe saya.

.halu halu.

sedihnye bile fikir balik ape kite buat kat awak. kite selalu buat awak marah.
tapi awak sabar je kan .
awak paling banyak bersabar dengan kite.
kenapa la kite buta sangat.

kite sayang awak. 
awak kite punya. 
JANGAN SAPE SAPE BERANI RAMPAS AWAK DARI KITE!
 kite tak benarkan orang amek ati awak!
hati awak milik kite !
kite da kunci hati awak, kite telan kunci hati awak supaya takde sesape leh curi.

huwaaa.
kite sedih laa awak.
da lame tak jumpe.
#err, lame ke? HUHU,

kalau boleh nak je kite g jumpe awak kat sane.
pernah jugak kite terfikir nak drive g sane jumpe awak. gilernye kite!
undang undang dah macam takde je. 
suke ati je kan? huhu

conclusion nye. kite sayang awak ketatketat.

MAAF BUAT AWAK SAKIT HATI SEPANJANG PERKENALAN KITE. :'(