>

Monday, January 30, 2012

al kisah prehoneymoon | 2nd day

haluuu ... haluuu. 
kita kembali lagi dalam sambungan entry untuk kisah prehoneymoon kami :)
tiada paksaan nak baca entry entry mengedik ini ye. hihi.

14 JANUARI 2012
hari ke dua pulak kami excited nak joint island hopping , yang i citer kat entry 1st day tu :)
^__________________^
#muka excited tak sangka dah

bangun awal. tapi siapnye lambat! HAHA :D
punya la excited.
pastu siap bubuh minyak, beli sarapan segala.
orang yang organized island hopping tu call si cha.....

encik X : cik kat mana sekarang ni?
cha : kat depan motel laa. kami dah deal akan diambil kat depan motel.
encik X : tapi saya tak nampak cik pon? cik dekat mana? apa nama motel cik?
cha : D'sa Motel.
encik X : bukan DESA MOTEL ke?
kami semua :::: =.=" (takda perasaan)
ngekkk betol.
sebab kepekakan telinga dia kiteorang teraniaya!
phiuwwww, wat teruk buleh.
tak pepasal kiteorang punya plan untuk island hopping pagi tu kena tunda pada pukul 2 petang.
so dah jadi macam tu, kiteorang takde hala tuju.
ciss!
so kiteorang cari tempat nak lepak lepak.
kat pantai mana ekk. 
#ok , lupa lagi. -.-"

snap snap gambar.

menggunakan kesempatan yang ada dan memanfaatkan NIKONg yang dipinjam dari my brother.
tak dapat dinafikan, kelebihan amek gambar guna DSLR sangat memuaskan.

ok ni gambar gambar kat pantai #tak dapat dikenalpasti namanya :p

kami serasi kan??
n__________n.

chacha dan wawan. 
eh eh silap. 
:p


tapi kenapa bila i masukkan dalam belog. gambar dah jadi tak santek?
ggggrrrrrr!

kat pantai 1 lagi ni 
#tak tahu nama jugak 
encik boipren ajar kite driving !
yehuuuuuuuu!
n____________n 
#muke excited gila lagi!


nampak sangat ketidakpakaran :p

ok, kena mengaku, excited gila sebab 1st tyme kot pegang stereng.
hehe, best sangat belajar, tambah tambah yang ajar drive tu abang hensem.
ehem ehemmmm ;p

acece, abang hensem mari :p

ok nampak tak makhluk 2 org kat blakang tu?
hahaha.

lepas perut mula memainkan lagu twinkle twinkle little star,
kena laa di isikan, kalau tak makin kuat bunyinya . :p
cari kedai makan, susah jugak laa nak jumpa kedai makan melayu.
cari punya cari jumpa jugak akhirnya..
tengah tengah makan , nampak la gelagat pelancong asing yang cuba cuba nak rasa masakan orang melayu.
makan sambal belacan ok! jangan memain. 
i sendiri pon tak pernah makan. 
.T__________T.
buat malu jer.!

dekat dekat pukul 2 kiteorang tembak pergi Underwater World. bukan nak masuk underwater world.
juz perjanjian untuk jumpa orang yang organized island hopping tu kat situ.
so, kiteorang drive kete and then dyeorang suruh follow belakang, sampai la kat destinasi nak naik bot. sebelum naik bot, ada la photographer tu amek gambar we olls. i tak nak mulanya. tapi senyum je laa
ala ala orang glamer.
>.<
hikhikhik.

sebelum naik bot,

encik pakwe : wow, awek awek. (sambil buat mulut tunjuk kat suatu arah)
i : grrrr! (bengang gila, then tengok arah yang dia tunjuk)
ooommaiiiiii.
gila CUN teruk gila awek yang dimaksudkan tu!
nak tahu sapa?
awek awek kepit la atau nama saintifik dyeorang bapok.

pastu naek bot.
time tu dah geli geleman + takot semua bercampur baur.
bila enjin start jaa. 
vrooommmmmmmmmmmmmmmm...
gila laju! 
tapi i mana takot pon!
* ok auta!

laju giler sampai i rase cam nak tercabut je kepala. HAHA.
 over sangat .

naseb baik la encik pakwe tak ketawakan i.
 ngehngehngeh.

perhentian pertama :
TASIK DAYANG BUNTING


cantik sangat sangat.
tak tahu macam mana nak gambarkan dengan kata kata. kalau korang nak tahu, korang kena pergi sendiri baru dapat tahu gambaran yang i cuba nak luahkan.
pada mulanya i ingatkan island hopping ni satu pembaziran, tapi bila dah sampai tu terus i buang pendapat tu jauh jauh dalam laut :P

lepas panjat bukit, naik tangga turun tangga, baru boleh jumpa tasiknya. 
air sangat sangat jernih ok!
dan itu sangat menggerunkan sebab kita boleh nampak dasar laut.

seriously masa tu kaki i terketar ketar je bila dah sampai. mungkin keletihan.
maluuu! huwaaaaa T___T.


santek pulak gambar kaki ni :p

gambar tuan tanah kena lebih kan??
^___^


semail :p


i tak tahu ape motif encik boipren amek gambar kawan dye ni :p

selepas sejam kiteorang bergerak ke 1 tempat,

yang bawak bot tu campakkan sesuatu kat laut. untuk bagi SI LANG makan.
besar giler!! tak pernah tengok burung helang sebegitu dekat!

perhentian kedua :
PULAU BERAS BASAH
#on my mind, ada beras basah ke kat sana? kenapa nama pulau tu macam tu?

auuu  cakkk :p
pulau ni pon santekk :) 
i suka.
kalau ada pulau sendiri kan best. 
ngeeeeee.
bajet duit banyak sangat.
:p

i ; apa kata kite tanam sometink value kat sini, 10 tahun lagi, kite try tengok ada lagi tak benda tu.
encik boipren TAK ADA RESPON 
T_________T 
huwaaaaa.

lepas sejam kami pon balik.
and kami ambil keputusan nak mandi mandi kat kolam renang at appartment yang pakwe chacha duduk tu.

mula mula i taknak terjun lagi sebab tunggu cha, tapi ED tarik jugak i masuk dalam air.! 
grrrr!
tapi pas dah masuk lam kolam best pulak. 
ngeeee.
perghhhh best. macam setahun tak mandi la lagak nya. haha.

malam
kiteorang plan nak beli beli coklat.
yummy yummy.
i dah nampak DAIM.
really like it!

pastu dah lewat malam baru nak makan.

laici kang
semangkok dua kupang :p

sungguh tak sangka kedai makan yang kiteorang berhenti tu ada lagi si awek awek cun tu.!
aiyakkkk.
nak wat camne. perut dah memberontak mintak makan.
and yang paling tak best time tu perut i masuk angin! so, kembung perut laa.
 encik pakwe decide nak belikan i ENO.
HAHA.
mungkin tak tahan tengok muka ketat i.
terharu nyeeiiiuuuu
^________________________^.

dah bancuh bancuh,
dye yang bancuhkan.
mengada ngada je lebih :p

ed : minum!
i minum sikit.
ed : minum lagi!
i minum sikit jugak.
ed : LAGI!!
i siram terus air tu kat tanah.
HAHAHA.
kejam tak ? sape lagi kejam?

serius tak sedap langsung ENO halia!!!
nak suruh i kentut buang angin bebanyak ke haper. 
haha.

malam tu,
lewat lewat malam. kiteorang tak tahu nak lepak mana. nak balik rasa tak berbaloi.
so, cha kuar ngan BF dye, i kuar ngan ED naek kete yang keteorang sewa. round dekat dekat jer.
sampai laa i da betul betul , terlampau mengantuk,
so balik motel terus.
.TIDUR.
zzzzzzZZZZZzzzzzzzZZzzZ....

untuk last day nantikan post ke 3. 
>______<.
daaa.

Thursday, January 26, 2012

al kisah prehoneymooon | 1st day

haluu. haluu. 
kite ade citer pasal prehoneymoon kite dengan encik boipren kat langkawi.
3 hari 2 malam.
eheh, macam rancangan dalam tv la pulak.
hari ni baru ada kesempatan nak hupdate. setelah sekian lama di peram. :p

ekceli i pergi langkawi bukan berdua je dengan encik boipren, i pergi dengan rumet kesayangan i. aishah a.k.a cha.

13 JANUARI 2012
nak dijadikan cerita, i dengan si cha bertolak awal pagi tu. tak sangka pulak TERsampai awal kat jeti kuala kedah. kuikuikui.
pastu kami excited je beli tiket pukul 9.30.
boipren kite je tak sampai lagi,
then, i kena marah sebijik je dengan dye sebab beli tiket awal sangat , pedahal dye tak bertolak lagi dari rumah. huwaaaaa.
masa tu i kira nak menangis je kena marah.

so, i ambil keputusan nak tukar tiket, nak tukar masa, pukul 10.45 baru naik feri. 
pukul 10 lebihlebih macam tu, kiteorang jadi bosan, sementara nak tunggu encik shahir datang, tuan besar la katakan.

lepas tu boipren kite call cakap dye tak sampai jeti lagi.

ed : u ada kat mana?
kite : ada kat dalam laa. u masuk laa. i tunggu nih.
ed : i mana sampai lagi.
kite : -.-"

i dengan cha pon posingposing  

tadaaa. budak bambam. :p

chacha.

then mencuci mata tengok petapeta langkawi.. lepas tu i rasa macam ada sesuatu yang buatkan i nak pandang belakang, tengoktengok encik boipren datang (pandang ke arah berlainan) i belakang dye. kite tengok dekat tangan die ada phone, n dye macam try nak call seseorang.masa tu i dah gelak geli hati dah. mesti dye cari i. HAHAHAHA.
pastu i panggil la dye. dye pon senyum2 tersipu malu. :p
padan muka u yunk, nak pekena i sangat.

ekceli, pakwe cha memang dah ada kat langkawi , practical kat sana. so, kiteorang naik feri 3 orang je laa.
masa boipren kite sampai, kiteorang pon survey laa kereta n aktiviti yang boleh kiteorang buat masa kat pulau nanti.
kiteorang ambil keputusan nak sewa kereta VIVA, biar kecit, sebab kiteorang ada 4 orang je nanti. 
lepas tu kiteorang amek pakej ISLAND HOPPING. best boleh melawat pulau ke pulau. kiteorang amek island hopping untuk hari ke-2.
habis survey,
kiteorang tunggu la kat tempat menunggu. snap gambar lagi. :D

my hubby :)
hensem kan?? :p

10:45
kiteorang naik feri.
giler bosan sementara nak sampai tu! nak tidur pon tak boleh sebab excited gila nak sampai langkawi! pedahal baru je naik feri. haha. OVER.

11:30
sampai jeti KUAH.
kami pon bawak begbeg nak ambik kereta kami.
tapi kiteorang tak dapat VIVA. kiteorang dapat kereta Suria, NAZA punya. boleh tahan, tapi dekat depan kereta tu ntah haper yang tercabut, so dyeorang ikat je ngan dawai! perghhhh, terbaik la kiteorang punye kete. CANTIK sangat!

model REDBULL.
admit je la gambar i amek chantekk :p
bluerrrkkkkk.

kannn chantek lagi tewww. :p

tengok, chantek jugak..
hehe, kalau tak chantek takde la cha nak buat DP kat fb kannnn ?
n_____________________________n
kembang semangkuk.
sekiann..

lepas tu kitorang check in kat D'sa Motel. kite dengan cha 1 bilik, boipren kite 1 bilik. so, kite amek 2 bilik laa. bersebelahan. padan muke encik boipren kena tidur sorang. hehe.
lepas check in, kiteorang rehatrehat laa kejap. buat teruk. letih. 

petang dalam 4:30 kiteorang keluar pusingpusing, then pergi Pantai Tanjung Rhu smentara nak tunggu boipren cha habis keje. kiteorang tak snap gambar sangat sebab hujan. kiteorang ada jalanjalan kat pekan  beli skirt untuk cha, pastu secara tak sengaja dapat jumpa FATIN ATIFAH. kawan yang paling baik pernah i jumpa.! tapi terlupa nak snap gambar :(

encik boipren sempat posing masa i nak snap pixca. 
sayanggggg,,,, smileeeee :)
ngeee :p

tanjung rhu. 
chantek view :)
tak rugi la kalau pergi pon.

6:30
bertolak nak ambil boipren cha, wan kat apartment dye. pas amek wan, kiteorang jalanjalan cari makan.

chacha.
haa, tu la kereta yang kami sewa. plat P ok! jangan memain. hakhak.

ni kat pantai mana pulak ntah. ngeee. lupa.

masa dekat dekat nak malam tu, kiteorang lepak airport.
wachiaaaa :p

malam pulak
jalan jalan cari makan makan,

muka tak pernah jumpa air -.-"
abugeeennnnn ;p

nice one :))
sapa ambil lagi? me... me... (sambil angkat tangan)

pastu
 kiteorang lepak kat Pantai Chenang.

tadaaaa. chantek sangat.
tambahtambah i dengan encik boipren memang suka view pantai :)

pergh, best jugak lah lepak situ. tapi time tu i mengantuk tak kira dah. naseb baik boipren ada, kalau tak , dah lama i tido jer. KUAT TIDUR!
lepak agak lama laa dekat pantai tu, i tak keruan laa tak tahu nak buat ape. yang si cha n wan boleh stay tempat tu lama giler. 

pukul brapa ntah baru kiteorang balik, balik balik tu, i letak kepala kejap je terus terlelap. haha. nampak tak i sangat suka tidur? tidur la sebab terlalu letih!

ok, untuk hari ke 2 nanti i sambung  lagi ok. 

see you in next entry :)

Thursday, January 19, 2012

roti impit | exclusive in UiTM ONLY! :P

ROTI IMPIT.
haaa, korang ade? hehe.

hehe, post ni exclusive untuk menjeleskan hubby i.
kat KUIN takde taw yunk roti impit ni. :p

hehe, ni ni i hupdate belog juz for you

tadaaaaaaaa! 

sedap uhh :)

Wednesday, January 11, 2012

berani!

hohoi.
lama dah aku tak hupdate.
hari ini dalam sejarah aku buat jahat.
okey, tipu =.="

tadi dyeorang buat pengumuman mewajibkan semua student pergi stadium mini untuk menghadiri majlis penutup SUKOL. (sukan kolej)

besa la aku, malas tak kira ah,
so aku buat plan tanak pergi.
seriusly memang aku tak pergi pon!

dyeorang berulang kali duk suh pergi, 

#kisah pulak aku kan.

so, aku dengan 2 orang rumet aku pon lepak2 je lam bilik.

nak taw ape yang diulang dalam pengumuman?
aku siap boleh hafal lagi apa yang dyeorang cakap.

"perhatian kepada pelajar kolej masria, anda diwajibkan untuk menghadirkan diri ke majlis penutup SUKOL pada malam ini  jam 8 malam. kehadiran anda diwajibkan. sesiapa yang tidak menghadirkan diri, tindakan tatatertib akan diambil. anda perlu berada di stadium mini sebelum 8 malam. anda dikehendaki memakai pakaian dan kasut sukan. polis bantuan akan mengadakan rondaan. suis utama kolej akan dimatikan. "

macam hare*******

tetttttttttttt! kan aku dah termencarut!

dah la ko paksa kitorang pergi!
pastu paksa nak tetapkan pakaian kiteorang!

eiii. aku laaa.

dah!
bye!

Monday, January 2, 2012

happy family :)

walawehhh.

tajuk tu pon dah hepy je kite tengok. haha.

seriously so happy dapat spend masa dengan keluarga tercinta.

dapat berjenaka.
dapat buat family gelak sebab ceritacerita aku.
aku suka buat semua tu!

aritu aku ada pergi bercuti dengan family, tapi kat BUKIT BENDERA jerr. huhu.
26/Disember/2011

tapi baru sekarang aku rasa nak hupdate.
hehe.

malas nak citer banyak, aku upload gambar je laa.

tapi yang tak bestnye ramai sangat orang kat sana. berpusu pusu pakat pakat duk beli tiket.

tak sabar nak naik feri :p
overexcited!

acecece. tendang kang.

mata lebam!
saja posing sementara tunggu abang kite beli ticket.

kakak je takde. 

over!

muka excited je masing masing. haha.

with my little brother :)

gambar yang ntah haper haper.

i loikeee. hahaha.

that's all.

nak lebih mai mintak kebenaran. tangan maw?

haha. sorry . :p