>

Saturday, May 28, 2011

lepaking di UiTM with family.

OK .

post ni sambungan dari post sbelum ni :)

sekarang i da x ngantok . ok tipu . mata i yang lebam cam panda yang cute tu , tak nak hilang . adehhh .

masa hari pendaftaran mahasiswa kat UiTM pada 21 Mei lpas , family i ikot sekali , so  sementara nak tunggu pukul 3 , family i lepak lepak la teman i kat tasik :)

sempat la amek pic2 dengan family , tapi xde 1 pic pon yang i puas aty . huh !

meet my parents :)

*eh , ayah jangan la titow . hehe

tengok2 , i gemuk . tak tipu punye .

ayah i citer , dye ade member kat UiTM tu ,

guard kat u tu . alamak , i tak jadi la nak wat jahat . haha .
takot kena saman :p

i dapat 4 rumet yang baek2 . suke sangat kawan ngan dyeorg , spoting terhabis .a ahahahha .

n i mostly paling rapat dengan cha . hee .


*cha yang bertudung putih :)
yang bertudung hitam tu member rapat i jugak . ana namanya . seayu namanya . hehe .

kami sama course , malangnye tak same class . sedih kan cha ? ingat bleh la berkepit 24 jam . huhu .
takpe2 , we're still friend right ? :)))) senyummm .

letih sangat mase Minggu Destini Siswa .
senior2 raging truk kat kami junior2 .

kami berpeluang tidur dalam masa 2 jam je . pergh , terbaek . sepanjang seminggu tidur 2 jam je . mase tu maki tak kira ah . hehe . tp bila da abes ni , rndu plak kat kakak2 n abang2 PM :p


 *adha . si comel cam budak 5 tahun . ahaha .

*khairi . spoting habisss .
same course , bleh la kite tnye ape2 yang tak kena sal study kat abang nanti erk ? hehe .

err , try nak upload pic kakak2 pm dengan abang2 PM yang lain , tapi tak leh nak upload . lmbat gler pork . huhu .

chow cincau . :p

perubahan status secara tiba tiba.

yuhooo. 

i kembali lagi menyemakkan diri dalam blog i yang i perasan n sedar tak berapa nak bagus nih . lame suda tak update :)

rindu nak menaip .so sekarang i nak melepaskan gian .
 no , no , no .
bukan sebarang gian ok . ahaks .

lamae sangat ke i menghilang ? ye ye je . haha .

what ??????!!!

&%%#$#%^&&^^&^%^$$@@&**

status i berubah ?

kenapa ? kenapa ?

i nak kawen ke ?
bukan lah . lambat ag OK ? :p

ekceliii .........
status i berubah dari penanam anggur berjaya menjadi SISWI di UiTM . 

hoyehh . macam bangga je .

kali ni i nak citer la sikit sikit sal ape yang i lalui semasa sesi pendaftaran di kampus UiTM tersebut :)

oh dem , mata i da tak larat nak buka .
terasa ada pemberat 24KG di mata . Ok nampak sangat auta lagik .

mase nak daftar tu , family i temankan i . biase lah , i ni anak manja sikit . hehe . 


tengok tengok , muka tak rela nak jadi budak u ! ahahha . poyo je la kamu . :P

*ada masa nanti i update lebih lebih . malam suda , i tak mempunyai kekuatan yang mencukupi untuk trus merepek dalam post kali ni . haiyakk . mata i da macam beruang panda . so cute !

Friday, May 27, 2011

hepy bufday to me.

notink special today .
huhu .

nevermind , ta penah amek pusing pon :)


kek i nih . yummy2 . sedap rase ceklat :p

sape nak angkat kening :))

meh i nak tlg suap . mwahaha .

..........

Thursday, May 19, 2011

alamak !

oh tidakkk !

tinggal beberapa hari je lagi nak tidur dengan bantal busuk i .

 huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . 
*lap air mata* sob sob .



tak sanggup !

tak rela i .

taknak pegi boleh tak . jiwa i melekat kat umah ni . takleh nak bawak sekali . tak rasa langsung pon nak pergi . 

i need some motivation plezz !

sometink wrong somewhere.


hola hola .

ape yg 'wrong' ? tang mana yang salah ?

ahak ahak . tajuk entry kali neh tade kena mengena pon dengan sesiapa sama ada yang masih muda atau suda veteran :p

ekceli , tajuk post ni tade kaitan pon dengan isi perut post nih .

-_-"

semalam kan i text dengan dye , alah, bukan semalam je . tiap malam kami contact . ok kantoi ! hehe .




tapi semalam i tergelak jugak la kan dengan mesej dye . tak sangka lak dye tu pandai wat lawak . huahuahua . :P 
i la saje kan gedik gedik sikit semalam ngan dye . sikit je ok ! hahaha .

i cakap kat dye 
" sayang awak chumel chumel " 

dye pon melayan i lalu mereply
" sayang afi bulat bulat , montel montel "

OK FINE ! dye perli i lettuww !
mentang mentang kite tembam !

" kite comel ke hensem ek ? confius =,=" "

dye pon cakap
" COSEM . dua dua sekali . "

hahaha . i ketawa sampai guling guling .

errr , ok tipu .

hehe , gegeh btol dye tu . 
buleh la dye gabung dua dua perkataan tu bagi i hilang confius . hehe . so sweet la kamu ! :D

dye sorang je suka nak melayan gegeh i . suke melayan kegedikan i . dye sorang je leh tahan ngan prangai i yang agak mengada ngada . alaaa , sikit je pon i gedik . hehe .

harap berkekalan ya :)

Saturday, May 14, 2011

hepy, hepy, hepy..



hepy

hepy

hepy

hepy

birthday to you ! -_-" hehe :p



na bagi adiah , kamu jauh banget ! nak jumpe saye segan ! hehe .

so ,

amek je la adiah ni :D



sory la ! kite leh antaw gambaw jer ! hehe . 

kalo awak nak , awak g amek kat kedai 7e OK ? pastu awak bayar sendiri . :D

err , nak post wish kat wall fesbuk u kan , i tengok belambak bak orang post dah . sampai takde ruang i nak post . OK , nampak sangat tipu . :p

errr , ape ? tak cukop ke ?

nak kek ? 

amboi , bagi jari nak tangan . buat muka seposen .
mintak penampaw la tu .

nah amek ni . i buat sendiri ok ? hahaha :D

HAPPY BIRTHDAY ya darl ? juz for u okey :))

p/s : korang jangan la kutuk kutuk i kenapa i tetiba jadi gediks cam ni . eheh .

korang benci ? kisah sangat i . post ni juz untuk someone yang vely vely special to me OK . :)) . so jangan nak membantah :)) sebab ini blog i yang punya . mwahaha . freedom of speech right ? :p

gurau je ok ? jangan terasa dengan kata kata i ? keep smile :))

Thursday, May 12, 2011

radio ..

.. assalamualaikum ..

korang mesti ada satu tabiat yang korang buat sebelum nak tidur kan ? 



 i pon manusia biasa , i pon ada jugak tabiat tabiat yang tak boleh dielakkan . antaranya , i suka basahkan kaki sebelum tidur ! eh , itu memang wajib kan , takot mimpi yang bukan bukan :D

next , da jadi tabiat i sebelum tidur mengadap cermin . err , bukan sebelum tidur je kot . silap silap 24 jam tak ? ahahaha .



pastu i sumbat earphone ke telinga then dengar radio :)



emm , macam biasa . semalam sebelum i tidur . i dengar radio . 
OK auta .
 just sejak kebelakangan ni je jadi tabiat mesti nak dengar radio sebelum mata tertutup . huhu .

err . semalam masa mata i dah tertidur tertutup , i terdengar 1 lagu ni , lirik dia cam ni :

" cewek bilang cinta, mahunya setia
beri perhatian, penuh padanya
cowok kalau sayang, jangan coba curang
haruslah taat pada hukum cinta "

tengok tengok . i tak bohong ! time mata i dah terpejam , jiwa i still jaga . i dengar setiap bait lirik lagu tu . siap boleh hafal lagi kot ! malangnya ......................... i tak tahu apa tajuk lagu tu . confirm confirm la lagu tu lagu dari indonesia . 

bukan pe , i juz tertarik dengan kata kata yang ada dalam lagu tersebut . ada salah BETULnya lirik lagu tu . 

lagu ni sesuai untuk couple couple yang hangat bercinta . 

so , appreciate each other OK ?!! 

^-^"

BAKTERIA menyerang !!

yo . yo .

benci betol i . buka fesbuk duk kena spam . buka blog pon takleh . apekehailnye lah . 

kang mengamuk tetibe kang orang cakap giler pulak . 
huwaaaaaaaaaaaa . 
buhsan nyer .


tak masuk study g neh . i taktaw la cam ne kehidupan leh berubah dalam beberapa hari je lagi . tak sampai 10 hari dah pon !!!

errr , gerun nye . :(


Tuesday, May 10, 2011

tak bersedia langsung !

err ?

tak bersedia ?

ape yang tak bersedianye ?

tak bersedia nak buat apa ?

errr .. asal wat nervous lak post i kali nih ?

huhu , bukan pe , i rasa cam tak ready lah nak pergi UiTM tu . tambah tambah , i bukan biasa duduk asrama . tu la , anak manja ! amekkaw . sekarang baru kau nak rasa hidup berdikari .



errr , kalau cancel pergi sana bleh tak mummy ? daddy ?

bleh kan ?

yeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyy !

kepala hatok kau afi !

suka suka ati je nak cancel . 

banyak persediaan kena buat . yup . macam macam i nak kena beli n nak kena ada . 

arghhhhhhh , malasnya . 

nanti i dah tak boleh bangun lewat lewat macam selalu dah .
err , ok . kantoi di situ .



nak kena basuh baju sendiri . handwash ! alamak .
kantoi dan kantoi lagi . nampak sangat i ni malas . ( tu pon ada orang suka ) :p

kata si dia , kehidupan i mungkin akan berubah lepas i jadi budak U . OF COURSE lah , sebab i kena lagi matang , selama ni i tak matang kan ? ahahaha . 

berubah la sebab i kena bangun awal awal , tidur pon kena tidur awal tak ?
makan pon nak kena cari , kalau tak makan , mati la i . huhu .
makan je yang i ingat . dah tak ingat benda lain .



i gonna miss my mummy , daddy , bro , sis n so on .

nanti mesti rindu nak makan masakan mummy , time duduk dekat umah , belagak taknak makan sangat . amekkaw . nak nyesal bagai pulak . geli lahh .

tinggal lebih kurang 11 hari je lagi i boleh tidur dengan bantal busuk i . 

alamak .
i nak bawak sekali boleh kan ? hehehe . XP

rama-rama

halu halu !

err , betol ke orang cakap kalau ada rama rama masuk umah , nanti ada orang datang . orang yang datang tu bukan calang calang orang . dyeorang datang bawak hajat yang BESAR punya .

eheh . bukan ape . rumah i baru baru ni ada la beberapa ekor rama rama masuk . siap singgah tepi i lagi . bertenggek . betul betul tepi i. pastu ayah i cakap ada orang nak datang minang i . hampeh . alaa , auta je kot . huhu . biasa la . orang 'lama lama' ni suka guna kiasan kan ? :D


ehehe , daddy , jangan kasi lampu hijau terang sangat lah ! kang anak mu ni mula nak menggatal lebih lebih ! :P

hoho . i tunggu saat tu . sape la orang yang nak minang i tu ? wahaha . :D

Monday, May 9, 2011

err , kamu klon AWI RAFAEL ke ? =,="

. OMG .

( oh, menarik giler ! )


lawa op gambar nye . orangnye cam ne pulak ? boleh tahan ! haha :D

adoi , muka ada sikit sikit cam shahir . shahir mana ni . ei , i  ni suka sangat main double meaning . ahaks . :p

 i cakap SHAHIR AF8 OK ?

err , macam muka shahir pon ada . sikit je k . jangan perasan . ahahaha .
ala , shahir mana pulak dah .
SHAHIR AF8 la ! adoi , tak paham bahasa . hihi :p

i suka sangat lagu si awi nih .

. PULANGLAH .

oleh sebab selalu sangat terdengar lagu dia kat radio , hati i melonjak lonjak nak post sal dia . ehehe .
no . no . no .
bukan sebab i  jatuh hati dengan dia . i suka suara dia ja ok .

^.^


Friday, May 6, 2011

debaran ...

.. assalamualaikum ..

6 ari bulan , pukol 12 tengah hari ! i awal awal da cangak depan pc , sebab pe ? sebab nak taw result UPU lah , nak check sama ada i dapat IPTA atau tak . 


.................... waiting n waiting .............

OK , mula mula i buka , stuck banyak kali jugak lah sebab waktu waktu kemuncak , walaupun i taw i payah nak dapat capaian , i tak putus asa . i nak tahu jugak , nak tahu sangat sangat masa tu ! tak kira la ape pon jadi , i nak tahu masa tu jugak ! 

lepas teruk teruk i click sampai lebam lebam , 

AKHIRNYA .......

jeng ... jeng ... jeng ....

TAHNIAH !
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian ................................
UiTM ......

arghhhhh , tak kan kot ? kalau i tengok balik result SPM i , err macam tak leh blah je . 

OK , i terima . n ALHAMDULILLAH sebab semua tu rezeki i . i bersyukur SANGAT SANGAT oK !

Ok ok , mesti nak taw kan i dapat course apa , i dapat business . alamak , lepas ni berniaga pulak la i . hehehe . :p

Wednesday, May 4, 2011

u are very exhausting !

bla ... bla ... bla ...

" afi u know what ? kamu ni teruk ! sampai ade orang menyampah dengan kamu ! "

teruk !
teruk !

teruk !

teruk !

dan 

TERUK !

ok , fine !

err , tu la yang i dengar . bukan sesape cakap pon , hati i yang cakap macam tu . teruk sangat i rasa !

behave yourself afi ! 

plezz la , jangan menyakitkan hati orang lain . 

OK , salah i . memang salah i pon . so sorry ok. :'(

............................................................

Tuesday, May 3, 2011

sodehnya...

hola hola !

yup , i tengah sedih ni . 2 kotak tisu da i habiskan sob sob .
ok , AUTA lagi !

bab sedih tu memang i tak tipu punyer . erm , mana taknye , member member dalam group i semua dapat form6 kat skolah yang same . i sorang je tercampak ke sekolah lain ! huwaaaaa . tekanan jiwa taw tak .

nanti korang boleh la buat audition kan , sebab nak cari ganti tempat i . kan dah kurang group kalau i tak de dengan korang nanti . boleh la korang buat banner besar besar cam ni

" PENCARIAN AHLI BARU KUMPULAN SHOPAHOLIC "
 SYARAT-SYARAT MENJADI AHLI :
* cukup sifat
* gila gila
......................bla ............ bla ......... bla........................

ahhh , sudah . menyemak je . haha . 

korang tak sampai hati kan nak wat kat i macam tu ? huwaaaa .

i nak bersendiri . nak tacinx ah ngan korang . :'(