>

Wednesday, May 9, 2012

terengganu !! here i come! | 30&31 MARCH 2012

ASSALAMUALAIKUM.. :)

terasa nak hupdate belog semakin membuak buak,*sebab takde keje sangat. bosan ;(.  

pergi terengganu ni sebab ayah ajak teman pergi carnival , er, macam karnival la jugak, untuk group motor berkuasa tinggi. and for the first time afi sampai terengganu. ok, pecah rekod!! semua negeri afi dah jejak kaki, tak termasuk sabah dan sarawak. *bila pulak bleh pergi sana. heee.

DATE : 30-31 MARCH 2012
VENUE : PANTAI BATU BUROK, TERENGGANU.

perjalanan nya amat meletihkan. taw taw je la afi kalau masuk kereta tobat tidoq aih. alah sungguh dengan kereta. asal masuk kereta mesti nak muntah bagai. so, pejam mata je jalan penyelesaian. hehe. sampai sane, tempat 1st yang ayah singgah op koz pantai batu burok! lepas usha2, pergi cari homestay berdekatan. wahhh, homestay yang kami dapat memang superb lahhh! cantik, tak macam luarannya. 

ni bahagian luar homestay tersebut, kiteorang stay kat tingkat atas .

ignore yang semak2 tu. hee

katil die memang superb, nampak mewah!
*ok, ini RAHSIA. nampak mewah kerana owner homestay ni menggabungkan warna silver curtain dengan perabot yang berwarna putih.
tetiba je i pandai bab bab design ni. caya laa. heee.

#yunk yunk,, nanti rumah kite wat macam ni ye? biar biasa biasa je, tapi nampak mewah. teheeeee. :)

lepas rehat rehat, kiteoarang g jalan jalan . op koz ayah singgah lagi kat carnival tu! tapi tak banyak sambutan macam kat kedah, tengok la sape yang organize. heeee.

malam tu memang tak larat nak jalan, so duduk dalam bilik je.

keesokannya..........

pagi pagi dah siap nak keluar.
sekali lagi ayah pergi carnival tu. haha. tak larat nak tengok dah, so, i pergi breakfast dengan my mom, sis.

sempat lagi nak posing. heee
lepas tu, pergi jalan pasar payang. seriously tak pernah tengok suasana macam tu, yang diorang susun keropok tinggi tinggi tu, *perak nye aku*.. haha.. 


habis round pasar payang, pergi masjid kristal plak. cantik. sangat sangat cantik. selalu tengok dalam tv je, ni tengok depan mata sendiri, puas sangat. 


habis jalan, dah letih. baru balik.

best la dapat melawat tempat tempat macam ni, juz tak best sebab jalan jalan yang nak pergi ke sana, sangat memeningkan sebab highway banyak sangat pusing pusing. huhu.

#kbai. jumpa lagi next post. 

ke kelantan pula :)