>

Tuesday, March 29, 2011

kerek sehh !

.. assalamualaikum ..

ape maksud sebenar kerek neh ? i ade terbace blog ntah sape2 ntah , beliau mengatakan kerek neh bermaksud seperti sombong . aik ? betul ke ? huahuahua . ikot ske la i nak ckp pe pon . bunyi kerek tu best . macam boleh dimakan jer . haha . sebab tu i suke menyebutkan " kerek " . ngee :p .

ohhh , da lari dari ape yang i nak cer kat u all . i pon tak paham perangai manusia zaman sekarang neh . 

actually kat pesbuk i tu ha , ade la sorang mamat neh , eh bukan sorang , i pon tak tahu mamat tu yang ke berapa . hantar chat melalui IM , i tak layan mulanya , tapi dia cakap i sombong pulak . i pon jenis yang memang tak suke bila dipanggil sombong . ok fine , i layan gitu2 je . 

" hye , bleh berkenalan ? "
( ayat-ayat biasa nak kacau awek )

i tak balas . i buat derk je . i buat slumber badak cam orang tak bersalah , and i memang takde salah pon time tu . :p
then , beliau antar lagik .

" alamak , sombongnye awak ni . saya nak kawan je la . ikhlas ni . "

i still wat tak tahu .

" awak tak salah kan nak kawan "

alamak , sengal la mamat nih . i pon reply je la .

" hye , bleh . tak salah "
hahaha . cukup ringkas n padat !

 " boleh minta nombor phone "

i pon garu kepala yang tak gatal . then trus mentaip :
" alaaa , kenal kat fb suda la . kawan jugak kan ? "

" takpelah kalau tak boleh , bye . "

i pon ape lagi ketawa guling2 lah . ape kes la mamat nih . then i agak tasuke la . ala , asal nak kenal je mesti nak number phone . eh , hello . i tak pakai phone . sorry k . i pakai public phone je . bleh cam tu ? ade ape2 hal u call je public tu . nanti ade orang angkat , u bagitahu la kat dye yang u nak cakap ngan i . 
HAMPEH !

i bagi number phone ayah i , baru u berakal ek ? hahaha .
macam2 perangai orang zaman sekarang ek ? tapaham sungguh i dengan mereka .

alalala , cute seh . hehe . 
juz tak same cam i je . :p .

Sunday, March 27, 2011

perasan bagus !

.. assalamualaikum ..

 ~ keSEMPURNAan ~

uihhh pokcik-pokcik dan mokcik-mokcik yang tengah baca tu ? apa itu kesempurnaan ar ? jap2 nak try buka kamus . ngeee . :p

alamak , mlas la nak search . pc cam bongek g pon . huhu . ishhh ! i menci menci menci betoi la dengan manusia yang belagak sempurna neh ! ha , amekkaw . sedar la diri sikit , setiap manusia mesti ada kekurangan . u ingat u sempurna sangat dah ke duk mengata orang ? adesss . 

i pon tak cakap i sempurna okey ? 

tapi u too da telalu melampau , tak abis2 post kat wall FB duk mengata orang . aduhai . plez la wahai manusia ! u tu yang perasan bagus kowt ha ?

jadi diri sendiri kan bagus , then tak perlu la nak mencari kekurangan orang lain . first , cermin la diri anda dulu okey ? eh , hello ? u bagus cam ne pon tapi kaki chinngg wat gapo deh ? em , taktaw la i nak groupkan u dengan group mane . 

semua yang bagus2 hanya tentang dia . tapi betul ke semua perkara yang sampai ke telinga i melalui mulut u tu ? eh , plez la . i dah taktaw nak cakap ape tentang u laa . i bleh terima ini adalah kekurangan u . kekurangan u adalah sukakan kesempurnaan dan sanggup menipu teman2 u . how could u !

- the end -

berikan tepukan yang teramat gemuruh untuk beliau . 

majulah blog untuk melepaskan perasaan . 


! HAHAHAHA !

Thursday, March 24, 2011

rendah diri !

.. assalamualaikum ..

ueh , serius i rase rendah diri sangat bile ade je orang yang menanyakan result i ? result yang cukup2 makan . bagi i lah . tak memuaskan hati . but , i tetap rasa bersyukur . :)

i rase begitu sebab kengkawan i semue dapat yang hebad2 . i lak ? adehh . sungguh kerdil diri ini . haha . tu la , time exam dulu taknak work hard , sekrang nak menyesal pon tak guna , so i tak menyesal lah , dah tak berguna . hehe .

ehem2 , i bukan nak mengata , tapi jangan la dibanggakan sangat kalau u all dapat result cemerlang . contoh 7A ! tapi tengok dulu u all amek bidang ape . kalau dibandingkan ngan i amek Sains , payah kowt ? hampeh kelapa tol la nak tayang2 kat i dak2 Sastera . ei , jahatnye tangan i taip benda2 macam nih , eh , hello . ini kenyataan . kalau u all amek Sastera , u all bandingkan dengan orang yang amek Sastera , betul la . kalau u all banding dengan dak yang amek Sains , alamat dak2 Sains kalah laa kalau duk ikowt A . adehhh , tapaham sungguh i .


Wednesday, March 23, 2011

eh eh , chanteknya bila berbaju kurung !

.. assalamualaikum ..

siyes , memang chantek ! lawa ! cun ! macho ! ( eh eh , silap plak ) bila gadis2 melayu neh berbaju kurung . i tak dapat nak nafikan lagik . tadi kan reunion tak dirancang , i tengok member2 i . alamak ! macam mak datin gitu ! chantek2 lah member2 i . :)

eh , yang tak pakai baju kurung tu , jangan terasa plak k ? u all pon chantek ape ? manusia adalah sebaik2 ciptaan . eh , kalau yang berlainan jantina ape plak kan ? of coz la member2 i semua macho2 ! hensem2 ! tomey2 ! hak3 . dah la . suke la tu kan i puji korang ? hahaha . :D

haa . chantek kan ? huhu . ayuuuuuuuu ! ( tiru gaya harith iskandar " halusssss " ) 
. hihi .

jangan la menafikan kecantikan bila berbaju kurung . eh , korang baca , baca jugak . setuju ke tak dengan pendapat i neh ? kalau setuju klik best ek ? tu pon kalau ada button best ? hahaha . 
u all kalau nak taw , i suke sangat bile tengok gurlz pakai baju kurung . nampak ayu taw . so , kerap2kan lah berbaju kurung ek ? haha . chop2 , ayat i tak abes g , bagi yang perempuan lah berbaju kurung . yg boyz jangan gedix lak nak mentry pakai ye ? buruk sangat la bile boyz yang pakai baju kurung .

to gurlz :: moh la hidupkan semula gadis2 melayu . jangan biarkan baju tradisional kebanggaan kita luput ditelan dek zaman . hihi . so , selamat kan nya ? :)





maseh tidak tahu ke mana arah tuju ?

.. assalamualaikum ..

ehem2 , result SPM keluar suda tadi pagi . i neh tengah buntu la . orang lain semua hepy dapat result , tapi i lak ? hampeh kelapa . tak pasal2 i kena tegur ngan cekgu tadi ha . " awak ni kenapa ? result okey , tapi cam tada feeling " . i juz mampu garu kepala i yang langsung tak menggatal . a'ah . betul la . i rasa semua feeling i da lari . nak nangis tak mampu , nak gelak pon over sangat kang , nak senyum , nah senyuman i da kena curi . adehhh .

what should i do ? ke mana arah tuju i lpas neh ek ? i buntu . someone can help me ?

adehhh . :/

Monday, March 21, 2011

lemas perut uih !

.. assalamualaikum ..

result Suatu Penantian Maut is around the corner !
so , buleh tak kalau i nak straight je , kalau i corner confirm2 i kna amek result i . kalau i straight buley i ngelat ! eh3, banyak cantek ! suke i lak nak ngelat kan . haha .

serius lah . i takot sangat menanti detik2 itu . lemas perut ! paru ! limpa ! semua lemas lah . haha . uish , tataw nak ungkap cm ne lah ? agak makan tak basah , mandi pon tak lena , tido lagi la tak lalu ! ape cer semua neh ? hebat sungguh penangan SPM tu kat i . huhu . eh , bukan kat i je kowt ? semua dak2 lpasan SPM yang kebanyakannye jadi penganggur cam i ni lah yang selalu memikirkannya . hahahaha .


so cute . cam i tak ? haha .



e'ei . cemburunya dia !

.. assalamualaikum ..

hola ! hola ! i'm back . mesti korang cakap , ei , meluatnye . tak abes2 dax afi tuh mengupdate blog . haha . sampai aty korang ek . hehe . dah tu je yang i taw . paper je mesti nak ngadu kat blog neh .

eh2 , knape tajuk blog i cm gitu ar ? haha . SEWEL . sendiri buat sendiri maw tanya ! hehe .

ishh , ni yang i angin neh . rasa cam nak smackdown je MR. S  tuh ! suke sangat die wat i rimas perut memikirkan dirinya . u all jelez tak kalau buah haty u all nak kene rembat ? buah haty kah ? haha . prasan lebey2 lak i neh . 


eh2 , gatai la ! haha .

chow . no komen da . adiosss ! (:

Thursday, March 17, 2011

kena 'ambush' ngan member sendiri

.. assalamualaikum ..

haa , macam tajuk i neh , walau pon tak menunjukkan maksud sebenar , hehe . u all pernah tak kena serang ngan member2 sendiri ? such like , u all ta pernah pon wat salah tu , tapi member u all tuduh benda tu seolah2 u all yang buat ? ape u all rase ? of course la benggang kan ? haha , buleh pulak i tanye ape yang u all rasew . 

post i kali neh , rase cam tade kena mengena plak ngan tajuk . haha 

sini i nak citer sal seseorang nih . i bukan nak burukkan sesape , tapi sape suh u usik i , kan da jadi isu lam blog i neh . huhu .
perlu ke sesebuah majlis yang diadakan dipertikaikan dimana ia berlangsung ? eh , u all faham ke tak soalan i nih ? haha . buat2 paham je lah ek ? bukan pe , ade la kan sorang hamba Allah ni mempertikaikannya . eh , cam ne ek nak citer ? i pon tak reti nak story balik . maybe la dax tu salah paham , tapi kenapa ? salah ke kalau reunion kelas kami diadakan di dewan ? perlukah diadakan di hotel ? OK FINE , i taw duit u banyak kan . sampai tak tahu nak curah kat mane , tapi agak2 la . kata2 tu telah menyinggung hati orang lain . kita ni kalau nak bercakap kena berfikir 2 3 kali . tu la kata2 MR. S kepada i ? hehe . 

paper pon , kalau u hepy dengan lifestyle u too , go on je beb . sape pon tak menghalang . i lagi suka kalau u tak mempertikaikan lagi apa2 tentang cara i OK ? tapi kalau betul i ade wat slah , tegor2 lah . bukan dengan ambush i . :p


Monday, March 14, 2011

sebuah lagi 'MASJID' selamat dibina ! huhu

.. assalamualaikum ..

firstly , i nak memanjatkan rasa syukur sebab abang n kakak ipar i telah selamat diijabkabulkan jumaat lepas , 11/03/2011 . i hepy sangat sebab dapat kakak baru . hihi .


eh2 . ni bukan pengantinnye taw ! u all jangan silap pandang lak . haha .

haa , nampak tak bunga yang i pegang tuh ? hasil kraftangan i la tu . chantek tak ? haha . tak sangka lak hasil kerja i menjadi , tu adalah bunga yang dijadikan mas kawen abang i . bangga i rasa bila ramai yang puji . rasew kembang lak . haha .


chantek tak ? angkat bakul betul la i kan ? haha .

wedding abang i colourfull gler . hehe . sumernyer men kaler terang2 . i tengok pon naek takowt . ni ha wedding blah perempuan .


merah tra tantang ! hahaha .

blah abang i lak buat kat dewan . dewan kat kampung i je . bukan grand sangat nak wat kat hotel . cukop la ala kadar je . lagipon kite bukan nak menunjuk2 . ni plak pic kawen blah abang i .


chantek kan kakak ipar i ? huhu , jangan jelez !

uih , tak ketinggalan ! pengantin diarak dengan geng2 motor besaw . geng ayah i la . hehe .

tudia ! tudia ! tudia ! mai dah . hehe .

eh2 , setakat ni je kowt untuk sesi usha2 gambau ! hehe . usha la plak kata2 i . 
pergh , u all nak taw , penat ow bile ahli keluarga kita mengadakan kenduri kendara nih . i antara orang yang paling sibuk , haha , ok auta ! eh , tapi betul laa . i sibuk sangat pada hari tu , sampai i tak teringat langsung nak makan . i tengok lauk pon rasa dah kenyang . malam baru i makan . agaknye brape kilo ek berat badan i turun ? hehe .

alamak , i baru prasan yang i nih tak tinggi mane pon . hehe . tak caye u all tengok pic nih .


hehe . betul tak ape yang i cakap ?

eh , cukup2 lah untuk kali ini . lebih2 lak i kan . haha . bukan pe , excited dapat family baru . haha . adioossss ! (:

Tuesday, March 8, 2011

si PENIPU takkan terlepas !

.. assalamualaikum ..

hoho , hoi ! sekali lagi i membusykan diri mengupdate blog neh .

well , topic untuk kali ini adalah untuk penipu2 yang berjaya . korang jangan lupe ek , korang tu penipu ? haha . bukan nye setiap percakapan korang boleh diguna pakai oleh otak manusia .

manusia ni kadang2 sanggup menipu semata2 untuk membuatkan kehidupannya kelihatan SEMPURNA di mata orang lain . ada juga yang sanggup berdusta kepada rakan2 n kadang2 menipu diri sendiri ! eh , itu dah kes naya tu ! alahai , ape la sangat yang nak buat hidup kita nampak sempurna tu . biarlah kita terima apa yang ada pada diri kita dengan seadanya . tak pon , korang berusaha lah untuk buatkan diri korang tu sempurna then tak payah la buang karen nak menipu sana sini kan ?

pernah dengar istilah BOHONG SUNAT ? mazhab mane lah kate ade bohong sunat tu ? hurm , bohong hanya untuk menyelamatkan diri , i tak taw lah apa hukumnya , but berbohong apabila berupaya mencorakkan hidupnya kelihatan sempurna , amatlah tidak berguna . hoho . amatlah PADAT dan penuh informasi ! hahaha .

i mengaku i pon bukannya baik sangat . eh , i pon pernah berbohong kowt ? tapi tak la teruk sangat . ada orang tu , boleh katakan setiap perkataan yang keluar dari mulutnya adalah DUSTA ! so , korang berhati2lah dengan orang2 sebegini . sory , i have to say . bukan untuk menyinggung perasaan sesiapa , juz untuk pengajaran towk korang semua . keep smiling (: . keep in touch ! hahahaha .

wedding planner !

.. assalamualaikum ..

buhsan gler bile terpaksa jadik penganggur sepenuh mase ni kalau u all nak taw . asek bela badan je . hehe .
then , i pon makin chubby da sekarang neh .

eh , bile duk umah sorang2 kan , macam2 yg i fikirkan taw .

ape la i merapu neh . straight to the point la kan , i diberi tanggungjawab ala2 WEDDING PLANNER . wah ! macam ajaib jerk bunyinye kan ? hehe . boleh katakan ape2 yang abang i tak pasti , pasti die nak bertanya kat i . eleh , cam la i nih ada pengalaman . ehe . but , i tak kisah pon . die juz nak tanye pendapat i kan ? huh , da tak sampai seminggu pon wedding die bakal berlangsung . i tengok cam takde ape2 je . haha . i excited sgt neh . sebab i memang suke tengok orang kahwin . ehem2 ! ade ape2 ke ngan budak AFI neh ? hahahah

harap2 semua berjalan dengan lancar lah . aminn .