>

Monday, December 19, 2011

kucing yang super duper somel !


*dem! somel shioottt!

aku sangat sangat suka dengan binatang kesayangan Rasulullah ni.

KUCING.
begitu indah ciptaan Allah :)

untuk pengetahuan korang, aku pencinta kucing, tapi tak mampu bela kucing yang ramai banyak.

baru dapat bela sekor. chumel banget!

chumel kan? macam aku dak?

=.="




ok foine!

dye suke duk atas riba kite. tu kaki kite lettuwww *tak tanye pom

chumel laa awak! kite tataw ashane rasew kalau awak takde!
huhu.

tapi kannn.

encik boipren kite takot dengan kucen.

kalau kite panggil kucen je mesti dye marah sampai tempeleng kite! haha.
ok AUTA!

ape yang auta? yang tempeleng tu je. yang lain lain semua betol.
kan yunk ?

 keh keh keh.

rase cam tak best je kalau takde gambar kite :p
.
.
.
.

ok laa. lain waktu laa.

kite pon ada bela hamster.

ponnnnn chumel cam kite.


=.="



lagi sekali? ok fine!!

nak share gambar gambar kucing yang menarik yang aku mintak kat pakcik gOOgle. :p

chumell sangat sangat!

SUBAHANALLAHH..
sungguh cantik ciptaan Allah SWT.
tiada tandingan :)

and
last but not least

kucen pon pandai posing taw!

next time aku nak share kehebatan dan keajaiban kucing aku :)

selamat bertemu lagi errr kembali.

can't wait until tomorrow.

wanna meet my sweetheart :)

teman kite pegi klinik taw sayunks??

^^,


bebai n_n.

tips diet | 2

oit? oit?
korang tu.
ape tengok tengok?

hehe.

arini aku dapat sedikit informasi dengan membaca.

LANGKAH PERTAMA
*minum air untuk menurunkan berat badan.

okey laa, aku akui, aku memang susah terpaling yang teramat susah laa nak minum air kosong even setitik dalam masa sehari!

aku akan minum bila aku rasa sakit jer. haha.

sebab tu aku boleh digelar taik penyakit!

susah giler minum air.

INGAT!
kurangkan manis dalam minuman lebihkan manis dalam senyuman.
*wahhh, credit for myself :p
LAGI BAGUS LAA kalau korang tak amek langsung minuman bergula.
bagi penggemar teh dan kopi, hope korang boleh kurangkan pengambilan. ini kerana pengambilan minuman berkafein turut memberi sumbangan untuk GEMUK.

bagi pendapat aku, bila minum air dengan kuantiti yang banyak, perut kita otomatik laa akan rasa kekenyangan.
soo, kita akan kurang kan lunch or meal kita.

tetapi, harus DIINGATKAN kepada golongan yang hendak berdiet tu agar tidak meninggalkan breakfast anda.
breakfast tu wajib! 
sebab perut kita tak boleh kosong pepagi.
breakfast tu la nak bekalkan kita tenaga for the whole day :)
so, make sure korang amek breakfast!
aku sarankan korang amek cereal. baik untuk kesihatan dan jadi taff cam aku. haha.

NexT!
korang kena kurangkan pengambilan karbohidrat.
such nasi or roti.
KURANGKAN jer, bukan tak amek langsung. haha.

LANGKAH KEDUA

perbanyakkan melakukan SQUAT di waktu lapang.


cuba laa.

senaman ini juga boleh membantu untuk mengecilkan peha dan pinggul anda. :)
*itu yang aku nak dengar sangat. :p

selain aktiviti ini, korang boleh lah mentry melakukan turun naik tangga or megayuh basikal.

that's all from CikAfi.

credit to me ^^,

$.$  kecinggg kecinggg  $.$

demam lagik!

assalamualaikum korang.

lame dah tak hupdate.

i asek demam je lately.

nak layan tomyam pon tak best, mulut sakit.

huwaaaa.

dah 2 kelas da i ponteng.

esok rasanya kena ponteng lagik!

i nak pegi amek ubat laa.
tak tahan laa badan jadi lesu sesangat.

kalau dah demam mana reti nak kebah!
haiyoooo.
dem.

serius letih, duduk lam kelas pon takleh nak concentrate sangat,
*eleh macam la kau selalu concentrate lam kelas.

sobsob. hinguss meleleh.

ei pengotor!
haha,
macam la korang tak pernah selsema kan?

pokkk satgi haaa.

demam i ni demam rindu ke demam hujung tahun?

haha.

ntah paper.

kaybai.

Friday, December 9, 2011

berdating dengan encik boipren.

hola hola..

syiokkk abes dapat jumpe boipren kite setelah sekian lama memendam rindu.
bhahaaahhaa.
tetiba je jiwang.
kaki maw?

ok2, bahasa2.

kite baru je jumpe dengan boipren kite,
jangan jelez taw. :p
best sangat moment moment dengan encik boipren.

mula2 kiteorang lepak2 CS.
and yang paling best mesti la makan kat PIZZA!!

perghhhh, teringat pizza plak. laparr.

chop2,

first sekali mesti la kena ada gambar tuan tanah kan?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


..
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.tadaaaa....

.
.
.
..
.
.
.


eh2, silap laa. 
ini gambar boipren cik tuan tanah.
HAHA.

*panjangnye rambut awk! kalau ada gunting time tu, kite rase cam nak ptong2 jer..
#macam laa brani sangat. haha.

err,, sebenarnye kan gambar kite takde. sedih. huwaaa.

pakwe kite tanak amek pic kite.
*ok tipu. :p

ekceli pic kite banyak kat phone dye je. dye tanak bluetooth kat kite.

kedengki!

memandangkan takde pic, kite nak hupload pic kite yang ni.

haha.
tak adil laa gambar kite takde!


*buat tak nampak je k gambar belakang kite? background tak santekk langsung! haha.

tu bukan katil kite k? katil kite sentiasa kemas dan selesa. bahaha.

lepas kiteorang kenyang, kiteorang g lepak kat pantai.

time ni yang tak best nak cerita.

encik boipren mrajuk dengan kite sebab kite tanak amek gambar.

dye diam, kite tau dye marah. kite nak ckp pon tak brani.

tapi kite memberanikan diri yang tak brape nak brani ni, kite tanye dye.

kite : meh kite amek gambar awak.
encik boipren : tak payah.

huwaaaa.sedih giler kan? 
dye marah kite.

kite terkedu, pastu kite pakai kasut kite, dalam hati kite memang da nekad.

kite : jum balik.
encik boipren : jum.
kite : -,-? 

*halamakk. ashane ni. kite main2 je. tapi dye ingat kite siyess.
hamekkk kau. nak duga sangat.

bile dye betul2 nak balik kite merajuk lagi, kite cakap kat dye 

"pegi laa balik sorang2, tinggal kan kite kat sini"

tawu pon dye nak gelabah. hehe.

sory encik boipren sebab kene layan minah cengeng cam kite.

kite memang  nak nangis dah mase tu.
tapi kite cover cool. malu laa nangis depan orang ramai! 
haha.

whatever it is,
kite tetap sayang awak sampai mati :)

phiiuuuuuuu ( buang peluh kat dahi)
*haha, bajet teruk jaa.

TAMAT. :D

Wednesday, December 7, 2011

diet!

hola hola.

tadi sebelum class BEL (MUET) start, kami ada sesi photoshoot.
wahhhhh,,

bukan nak kata la kan, tapi memang mabelesss laa.

haahaa.

spoting abes kami semua posing tadi.

errrrrkkkkkkkk
*kenyang

eh ehh. 
da lari topik ni.

sebenarnye kan, i nak start diet balik!

pergh, nekad gilaa gilaa dah nih!
haha.

DIET CARA MALAS | from HotFm

kalau nak makan, gunakan lah pinggan yang kecit, secara otomatik, korang akan nampak pinggan korang penuh dengan makanan.
ini melibatkan psikologi korang.
kalau korang nampak makanan tu banyak, confirm korang akan kenyang.

lebih kurang macam mind set jugak lah kan?

mind set tu ape?

errr,,

mind set ni korang macam set mind korang laa. korang boleh control korang punya attitude dengan cara ni. kalau korang sakit, JANGAN set dalam kepala yang korang sakit.
so, korang takkan sakit laaa.

serba serbi dari  CikAfiCengeng.

n____________n"


Tuesday, December 6, 2011

tiba-tiba.

tiba tiba je ......

rasa sakit kepala, mual mual.

*hoi hoi ! bukan mengandung.

HAHA.

baru nak hupdate belog. 

tapi i tak dapat kekuatan tu.

so, nak rest je sekarang..

bobye olls,

dapat kad :)

yeyyy,

i da berjaya menyertai geng fiQ'Ra.

siap dapat kad lagi teww.

bangga sat. hehe.

ni kad itew 


kalau korang nak join, klik ----->  SINI

join laa. tak de charge pon :)

credit to fiQ'Ra. :)

Monday, December 5, 2011

tidur lambat.

.assalamualaikum.

semalam i tidor lambat. mungkin sebab gelap akibat blackout. nak wat ashane.
+ nak meset dengan encik boipren ler. hehe.

rindu laa. lama tak jumpa kamu.

sebab tidur lambat semalam i pegi kelas degan keadaan yang sangat mengantuk,
last last minit jaa i jadi semangat nak belajar, tapi bile da start semangat, lecturer pulak kata

"class dissmiss"

coih!

serius mengantuk yang amat dalam kelas, takleh nak fokus. tambah subjek MARKETING plak!
perghhhh.

duk dengar lect cakap pon,
blaaa... blaaa. bla...
"class dissmiss"

ayat yang last tu paling i suka nak dengar tu. HAHA.

kay babai.
nagantok. nak makan tidur.

nytez ols. :D


tragedi nasi goreng malas | giler malu!

assalamualaikum.

dimulakan dengan "bismillah"
disudahi dengan "alhamdulillah".

ahh, sudah. HAHA.

post kali ni i nak citer al kisah yang errr agakk errr malu gak ah bagi i sebagai kaum wanita! 

perghhh, ayat takleh belah la!

kisah bermula bila 1 malam baru baru ni encik boipren kite lapar,
tapi dye tak tahu nak masak!.
so, kite sakap la kat dye kite nak ajar resepi 
nasi goreng malas.
aisehhh, nape tetibe font leh jadik besar nih? 
malu laa -.-"

kite taip meset pepanjang dan dalam bahasa yang mudah difahami cam ni

bawang u potong nipis2, u amek ikan bilis sikit, goreng ikan bilis, minyak jangan banyak, goreng agak dah garing, angkat, pastu masak bawang guna minyak yang sama sampai naik bau,.
then buh nasi, gaul gaul buh ikan bilis. DONE ! 

eii, bengongnye kite. 
HAHAHA.

pastu encik boipren bagitau yang dye nak try masak.

pastu dye tanye kite

garam banyak mana? 1 sudu ke?

kite marah la dye, ade ke banyak sangat garam yang dye nak guna!

selang 7 minit macam tu dye cakap da siap.

kite pon tekezut laa. terror jugak boipren kite masak. kejap je kan?

last last dye bagitahu kite, mak die yang tolong masakkan. dye tunjuk resepi nasi goreng malas kite kat mak dye.
*woit! malu laa kat mak, eh silap. hehe. 

dye cakap sedap. ok foine.

kira jadi la ek mak? eh, silap lagi. bakal mak mentua? hehe.

pas anak auntie kawen ngan saye, biar saye yang bela perut dye.

MWAHAHAHAHA! :p

publish

halu!

ada orang tanya kenapa aku tak publish belog haku?

ei, belog cam stokin masam nak publish.

malu aih. 

thanks kepada sesiapa yang berjaya menemui belog aku :p

adiosss.

sayo... sayo....

haha

bengang |

ade ke patut curik idea aku?

abeh bila tiba giliran aku. semua idea ko dah cilok, aku nak cakap pe lagik ?

last last aku dapat 1/10 je.

shiallll!

arini aku keje tambah dosa je dengan maki orang.

sekiannn.

meronta-ronta

hola , hola .

hati ni meronta ronta sangat sampai berguling guling nak jumpa si dye !

 ha , u !
 sape suh bagi idea kat i cakap nak jumpa . 
kan i dah over gediks nih . syok syok je nak jumpa u . 
eh salah salah .
 bukan i ok ! hati i yang galak sangat nak jumpa hati u ! werkkk . geli ke ? hahahaha . 
muntah hijau lak korang tengok i jiwang tetibe nih . eh , jangan la muntah sini . kang tetibe je background blog i berubah kaler . ^_^

alaaa , abeh la i . 24 jam duk pk benda ni je !
tengok rosyam nor nampak muka u !
tengok ashraf muslim nampak muka u ! 
tengok gambar u pon i nampak muka u ! hahahaha .
tak parah ke tu ? huhu .

U ! harus bertanggungjawab OK ! 

kui kui kui :p

*eh eh, post ni dah berapa lama i peram dalam draft ek? mwahaha,
elok laa i publish, memang i tersangat rindukan u encik boipren.
:)

#post yang sepatutnya di post pada
30/04/2011,   17:14

Sunday, December 4, 2011


.assalamualaikum.

◕‿◕

arini I nak kongsi asam masin garam manusia pulak.

korang kan kalau diberi pilihan antara dua pilihan, mesti lah korang nak pilih yang terbaik kan?

same goes to me. 
walawehhhh.

aik? aik?

*hadoyai, time aku duk feeling nak post entry ni laa karen takde. hampehs.

ok sambung, tapi kan sifat kita tu menggambarkan kita ni cam tak reti nak bersyukur la pulak.

ok andaikan korang dah ada 1 barang ni, 
then, tetibe 
member korang suggest 1 benda baru pulak.
benda baru tu lagi gempak daripada yang korang ada tu,

dah tentu tentu la kan korang prefer benda baru?
hakhak. aku nak cakap pon tak keti.

hadoi, berbelit belit jari menaip .

*panas la woit!

takde mood dah nak hupdate.

bebye.!