>

Saturday, April 30, 2011

marry you or marry me ? :p



~ MARRY YOU ~ BRUNO MARS ~

It's a beautiful night, we're looking for something dumb to do 
Hey baby, I think I wanna marry you 
Is it the look in your eyes, or is it this dancing juice 
Who cares baby, I think I wanna marry you 


Well I know this little chapel on the boulevard 

We can go 
No one will no 
Oh c'mon girl 



Who cares if we're trashed 

Got a pocket full of cash we can blow 
Shot of Patron 
And it's on girl 



Don't say no no no no no 

Just say yeah yeah yeah yeah yeah 
And we'll go go go go go 
If you're ready, like I'm ready 



'Cause it's a beautiful night, we're looking for something dumb to do 

Hey baby, I think I wanna marry you 
Is it the look in your eyes or is it this dancing juice 
Who cares baby, I think I wanna marry you 



Oh 

I'll go get a ring 
Let the choir bell sing like ooh 
So what you wanna do 
Lets just run girl 
If we wake up and you want to break up 
That's cool 
No I won't blame you 
It was fun girl 



Don't say no no no no no 

Just say yeah yeah yeah yeah yeah 
And we'll go go go go go 
If you're ready, like I'm ready 



'Cause it's a beautiful night, we're looking for something dumb to do 

Hey baby, I think I wanna marry you 
Is it the look in your eyes, or is it this dancing juice 
Who cares baby, I think I wanna marry you 



Just say I do 

tell me right now baby
Tell me right now baby, baby 
Just say I do 
Tell me right now baby 
Tell me right now baby, baby 



Oh 

It's a beautiful night, we're looking for something dumb to do 
Hey baby, I think I wanna marry you 
Is it the look in your eyes, or is it this dancing juice 
Who cares baby, I think I wanna marry you


err , chantek la pulak cincin nih ! :p
. hahaha .

Thursday, April 28, 2011

suka bila dapat mengada ngada !

yup .
memang i mengada ngada .

ape ? jelez lettuww ! hak hak hak . takde maknanya lah .

suka sangat sebab ada jugak orang sanggup layan bila kita mengada ngada . 

(: kih kih kih :)

rasew bahagia je lah 

rasa cam dah boleh gapai bintang je .
bila dapat bintang tu , i nak simpan wat bantal busuk .
tak pon letak dalam frame ? 

mana 1 idea paling best ?
 hahahahaha .
duadua idea tak leh pakai langsung ! nampak sangat auta !
budak kecik pon tau post i kali neh auta je lebih .

eh2 , hello . i mengada ngada bukan auta OK ? tapi FAKTA !
kui kui kui :p

mengarut dah . k la i maw , choww suda :)
jumpa lagi laen kali ya ? papai .

Wednesday, April 27, 2011

lumrah hidup

.. assalamualaikum ..

erm , korang pernah tak dok mengata ngata seseorang yang korang tak suka ? mesti pernah kan ?

ya , i pon macam tu pa . hehe . asal time suka , korang sanjung dia , korang lambung dia tinggi tinggi sampai gayat la dia tu . hahaha .

tapi ....

bila korang benci or dia tu telah menyakitkan hati korang , mesti korang kutuk habis . kalau kena buat karangan , 10 mukasurat pon tak cukup korang dok maki hamun + kutuk dia .

ape ? 

betul kan ape yang i cakap . haha

pape hal pon , i try nak berubah , kalau boleh tak nak dah kutuk mengutuk . berdosa kan ? huhu . 

kalau i terkutuk sikit sikit tu harap diampunkan . err , macam nak raya la pulak . hahaha .

tak sabar nak raya lettuww ! 

k , nak chow cin cau . hehe .

nak siap siap . jap g nak g lepak ngan member2 i

yeahhh , setelah berpuluh puluh hari tak keluar !

OK auta je tu ! hehehe .

:) ! taa taaa olls ! (:

Tuesday, April 26, 2011

sabar je lah.

sabar

sabar

sabar

sabar

sabar

yup . betol tu .
sabor yola yeop .

baru je lagi nak berkembang , mesti ada masalah kan ? yup , masalah .

SABAR ! itu amat penting 
so , i kena la bersabar !

berapa banyak kali sabar dah . 


Monday, April 25, 2011

~ K E B A H A G I A A N ~

.. assalamualaikum ..
dan salam 1 Malaysia . waa , teringat masa i bersajak time sekolah dulu . hek hek hek .


halu ! halu !

u all nak taw ? hari ni , i mulakan hidup i sebagai orang baru . heee . 

hanya orang yang paham je akan memahami , so plez la korang jangan nak memandai mandai . :)
 tak leh lupa apa yang berlaku hari ini . bahagia sangat OK kalau kamu nak tahu ? he he he .

sesuka 

cecinta

ke kamoO ! opss .  
keh keh keh .



 ! M O M !

sekarang ni kan
i
suka sangat layan lagu

~ A I S H I T E R U ~

 kui kui kui .

wah , beria ria bagi besar font nyak . haha . korang pernah dengar tak lagu nih ? ala , yang band zhifilia nyanyi tu . kalau tak pernah try ah dengar . agak best . i sukaa OK !

bagi korang yang pernah dengar tu , korang tau ke ape maksud aishiteru tu ? setahu i la kan , maksud nye lebih kurang macam "i love u" or "love it" . itu berdasarkan ape yang i faham lah .

try la dengar kalau ta pernah dengar OK ?

~ AISHITERU ~


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan



walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai



walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Thursday, April 21, 2011

purple nampak anggun OK ?

.. assalamualaikum ..

ya , kembali lagi dak afi neh lam blog neh . kui kui kui .
setelah banyak post yang i tak jadik post , alih alih ter save lam draft i jer . kah kah kah . nanti ade mood lebih sikit i update lah yang dalam draft tu ek ?

ok2 , straight to the way . aik ? pelik je . haha . lantak la , blog i , suke ati i la nak cakap camne pon .

eh , hello ? u all ! betul la i cakap , colour purple tu anggun dan elegan !
tak caye tengok nih 

ungu band pon suka guna colour purple ! nampak sangat purple itu menawan OK ! 
u all setuju tak lagi ?

TAK ????

ok ok . baru sikit nih .

tadaaaa .

tengok , lawa kan ? lup lup pon kaler purple ! 
i looiiiikkkeeee OK ?

u all suka makan anggur tak ? kan kaler ungu jugak tu ! kenapa anti sangat ngan kaler purple nih ? ape la korang ni . tau tak kaler ni susah nak dapat ? huh ! acece nak emo lak tetibe . hak hak hak .

nyum nyum nyum . sedap nya ! wah , sape nak tolong belikan anggur kat i neh ? angkat tangan . ha ha ha .

warna ungu tu menawan beb ! tak puas hati lagi ke ?


tengok tu , punya la cantik baju diorang ! hik hik hik . dak afi nih gatal lak . tetibe je letak pic macam ni . haish ! i lambat lagi ok ? betul tak yunk ? :P

hahahahhaha 
cukop cukop ! lelebih pulak dah .
saja la . 
just for fun okeh ? 
(: keep smile :)

Tuesday, April 12, 2011

sign jatuh cinta ?

halu ! halu !
. afi in da blog . agaga .

hah ? kenapa tajuk post bunyi cam tu ? keh keh keh . saje nak kongsi pengalaman tanda tanda bila seseorang jatuh cinta . ahaks . gediks betol dax afi nih ! c(:

nih jangan terlepas satu perkataan pon untuk post kali ni k ? hehe . just for fun lorgh . 

oho hoi . macam la korang tak pernah jatuh cinta . mesti habis gdiks korang time tu ? bukan korang je kot ? i pon cenggitu . hak hak hak . cukop cukop .

ni ha , sign bila hati sudeh jatuh kepada seseorang . tak kira la korang disambut dengan baik ataw tak ? hahaha . 

1. bila nampak cinta ati korang tu , hati korang mesti terlonjak lonjak kegediksan sebab rindu korang dah terubat .  


2. bila nampak si dia lalu sebelah korang , mesti korang bertambah extra gediks , time tu rasa lembik lutut . padahal die lalu sebelah korang jer pons . dapat cium minyak wangi pon jadi la . tak tahu pulak i kalau minyak wangi asli or original ? hak hak hak . dalam hati korang mesti cakap 

" tegur lah aku , tanye lah dah makan ke ape ape je "

3. korang nampak kononnya buah ati korang pusing belakang balik . dalam hati korang punya lah suka . kononnya die nak tegur korang . padahal , dye juz nak tegur yang dye pernah nampak baju yang korang pakai tu same macam baju korang pakai sebelum nih . hak hak hak . kejam !

4. kalau kat pesbuk pulak , korang nampak dye online , korang happy sampai meloncat kena siling umah korang . padahal , dye baru je online . takde pon nak tegur korang ? dalam hati korang beria ria nak tegur dia , tapi korang takut takde respon dari dye , so korang diam je . EGOnye korang !

5. korang nampak dye update gambau baru kat pesbuk , hati korang meronta ronta sambil berguling guling sebab nak sangat komen gambau beliau . korang komen , then dy pon balas ,

" wow , ada feedback dari dia "

korang pon suka sampai joging 1 kawasan perumahan .
6. time korang tengah lepak lepak dengan member2 kat shopping complex memane je la , ntah macam mane si dye pon ade jugak kat situ . dalam hati korang 

" wah , macam ade jodoh je "

korang senyum kat dye , tapi tak de respon , tapi kat member korang baru dye senyum . alamak . malunye ! takpe takpe . senyum itu sedekah . :)

7. yang paling korang selalu buat , mesti nak luahkan perasaan korang tu kat kengkawan . kawan kawan korang yang jadi mangsa nak dengar luahan hati gediks korang tu ! ha ha ha . sabar yola yop ! kalau ade haiwan peliharaan plak , such kucing ke , mesti korang nak lambung2 kucing tu !

kesian kau kucing .
8. yang parahnye , setiap apa yang korang lakukan mesti terbayang bayang muka beliau . sampaikan mandi dalam bilik air pon korang tersebut2 nama beliau ! adehh  , parah ! kadang tu , nak makan pon korang tak lalu . hak hak hak .

9. bila beliau ajak tukar number phone , amboi bukan main lagi , time tu korang la manusia paling bahagia ye , sabar dulu . baru ajak tukar contact number . belum pape hal . lebih lebih la korang . malam tu korang  ada niat nak tegur tegur dye . korang pon text la beliau , wow , ada respon ? TERBAEK WOKKK !

10. korang pergi memane pon , then tengok orang lain pon ternampak muka dye . alamak parah sungguh ni . i advice kan korang , baik korang g jumpe doktor mata , maybe ada masalah dengan mata korang tu . hik hik hik .

11. depan beliau , korang selalu nak jadi yang terbaik . macam korang lah ter paling terbagus dalam dunia nih . ha ha .


..:: p/s ::.. so , kalau korang ade idea idea yang best , boleh lah inform i , nanti i edit lagi post nih . hehe .


Thursday, April 7, 2011

yeyy ! hepynyer !

.. assalamualaikum ..

bertemu lagi dengan i dalam post kali neh . hehe . sudah2 . mengarut plak . ok2 . straight to the point . kali nih i nak share pengalaman mase kat Sedim , Kulim , Kedah , Malaysia , BUMI . hehe . best sangat lah . tambah2 pergi sane dengan member2 i . wah wah wah . WONDERFUL  . huhu , tak dapat nak digambarkan dengan kata kata kowt . then i g sane bertemankan D7000 abang i ! alamak , time tu , i rase abang i la antara abang yang paling baik di dunia . kui kui kui .

malam sebelum nak pergi tu , i memang tak leh nak tido kowt . serius . fikiran i jadi tak tenang langsung . huhu . pepagi lagi i da bangun nak siap2 g sane . excited punye pasal . kul 8 i dah nak kena siap ! ok , i tunggu la si abiya tu . janji melayu biase la . kalau cakap kul 8 , maknanya kul 8.30 . tak pon kul 9 ! hak3 . tapi takpe , i tak kisah sebab dye ade hal . anda dimaafkan . kih kih kih . :p

alamak ! kantoi disitu ! hak hak hak .
on the way pergi sedim , OMG ! excited sangat time tu ! 

then , bila da sampai , ni la tempat pertama kitorang jejak .
mak ai , laju benor air . 
maka , dengan itu , kitorang pon tak jadi camping , sebab air deras sangat .

OK 

OK

dan

OK

 auta jer ! 

hehe . kitorang cari port laen ah n port yang kitorang lepak memang terbaek !
betol tak i cakap ? terbaik kan ? tenang je .
TAPI ! orang selalu cakap , air yang tenang jangan disangka tiada buaya !

dan i nak ubah peribahasa tu 
" air yang tenang jangan disangka tiada BIAWAK .
mana tak nya , kitorang tengah mandi manda elok elok , tetibe je ade biawak melintas dekat dengan kitorang , yang kaum hawa ape lagi , melompat keluar dari air lah . dan orang ada cakap , kalau nampak biawak melintas or ape2 je , ada petanda tak baik . OK .

ni lah petanda tak baik tu .
 tempat yang kitorang mandi tu , tetibe je air jadi deras . laju sangat air tu , sampai tak leh nak kejar . haha . DALAM giler !

sebab baru lepas hujan la jadi macam tu , tapi hujan tak lebat pon . n mase kitorang mandi pon hujan rintik2 je .

cuba bandingkan dengan gambar bawah ni , ni la keadaan tempat kitorang mandi sebelum air tetiba naik n jadi deras tu .
ce tengok si pali y ( baju hitam ) n pali i (baju merah ) tu . siap boleh baring kat tempat tu ! 

eh eh ?
yup , nama diorang sama . dua dua kami panggil pali . nak panggil nama apa lagi dah itu la nama diorang . hak hak hak .

da abes untuk post kali nih . i nak tido la kalian . letih :)
.. tata ..

Wednesday, April 6, 2011

belagak tak kena tempat dol !

.. assalamualaikum ..

haa . post i kali ni agak panas n bengang la . sebab i nak citer sal seorang pegawai TM yang belagak nak mati !

i dengar daddy i yang citer , 4 April lepas (Ahad) daddy i pergi lah TM nak jelaskan bil . entah kenapa , kami tak guna pon line tu , tapi bil nyak sampai RM300++ . and i agak terkejut . kenapa TM leh kenakan bil walaupun kami tak usik langsung internet or tak call sesape gune phone umah tu . ade sebab kenapa kami tak guna . 
antara sebab musababnya ::
1) i masih tak dapat netbook TM dari bulan 8 tahun lepas !
2) charge yang dikenakan TM amat tinggi harganya !
3) line TM lembab siot cam siput !

ok fine . tutup citer sal sebab musabab . mase daddy i pergi pejabat TM tu , ayah i juz nak jelaskan bil , then , dye bagitahu kat orang yang jage kaunter pembayaran tu , dye nak kan penjelasan , kenapa i masih tak dapat netbook , then , dye ckp , dye tak boleh nak beri penjelasan sebab bukan dalam bidang kuasa dye . tapi dye akan panggil pegawai dye untuk jelaskan kat daddy i . 

OK FINE . daddy i pon tunggu lah . tetibe je ade sorang perempuan nih datang , dari jauh dye tanye daddy i ,

" encik ada komputer tak kat rumah ? "

daddy i buat tak tahu sebab cara dye cakap tu buatkan darah daddy i menyirap !
then ,

dye ulang soalan yang same . 

bila perempuan tu dekat je daddy i tanye plak kat dye ,

" ape masalah cik ni ? saya datang hanya untuk penjelasan . dan saya datang bukan untuk dengar awak maki hamun awak ! "

wah wah wah . i dengar pon panas ati . kurang hajar punye perempuan , datang bukan nak bagi salam , tetibe je datang nak cari gaduh . padahal bukan salah i pon . salah pihak dye jugak . cuai ! macam tu ke pegawai TM melayan pelanggan ? daddy i takde salah pon tetibe je kene serang , dah macam daddy i yang buat salah sampai netbook i tak dapat sampai sekarang .

next , semalam , orang atasan TM plak call daddy i , minta jangan potong line TM . pihak TM tak percaya yang daddy i telah bergaduh besar dengan pegawai mereka . ramai yang jadi saksi , so sape pon leh buktikan sape benar dan sape salah . dyeorg sendiri dah mohon maaf kat daddy i . pecat je perempuan tu . senang sikit hati orang lain .

p/s : jawatan tu tak berapa tinggi pon , so tak payah la nak belagak nak mati ! 

Monday, April 4, 2011

aLL about schOoL !

.. assalamualaikum ..

pada kali nih , i nak story sal time sekolah dulu2 . hehe . serius pengalaman kat sekolah merupakan pengalaman terindah dalam hidup i . mungkin bukan i saja , tapi , u all pon mesti rasa benda yang sama kan ? :D

teringat masa belajar kat TADIKA KEMAS KEM PAYA JARAS dulu , itu adalah langkah awal i untuk ke sekolah . heee . banyak kowt pengalaman , tambah2 tadika i tu dekat dengan kem tentera , heee . maybe ramai abang2 hensem . TAPI ! time tu mana i reti galak lagi , macam sekarang ni . hahaha .

lepas abes je belajar kat tadika tu sampai umur i 6 tahun , i terus berpindah ke KEDAH , sini la tempat i since tahun 2000 . lame jugak i menetap kat kedah , tapi still tak dapat menguasai loghat kedah . :)

haa , i ingat lagi , mase i standard 1 , hari first masuk sekolah , i excited sangat nak pergi sekolah , i bangun pagi2 lagi .  mandi segala . padahal time sekolah i blajar , sesi petang . ngeee . nampak ? i excited gila nak g skolah . then , mase kat sekolah , ayah i hantar takat pintu pagar sekolah je . i tengok ade jugak budak lain yang parents dyeorang antar sampai pintu kelas . wah , gediknye korang ? cam la petang nanti korang tak jumpe dah dengan parents korang ? hak3 . 

huhuhu , abes standard 6 , mesti la sambung skolah menengah kan ? wah , i mula rasa sekolah itu amat membosankan . serius , i tak suke . tambahan pula Form 1 , skolah sesi petang . alamak , panas ! 
OK , then masuk Form 3 , i sesi pagi lak . kali ni , i rasa balik excited nak pegi sekolah . time nak PMR dulu i main2 je . dekat2 nak PMR baru i pulun kowt ? i pulun sehabis mungkin . sebab cikgu MATH i selalu push i . dye lak cam pandang rendah kat i , mentang2 i memang rendah time tu ! hak3 . 

so , untuk membuktikan i boleh , i kerja kuat untuk PMR i , Alhamdulillah , result i boleh tahan :) . bangga ibu n ayah i . hehe . masuk form4 , i jadi main2 balik . belajar pon tak serius . tapi masuk Form5 , macam2 i mula sedar . i taknak hampakan parents i . time Form5 ni la paling banyak kenangan . dengan member2 i yang agak gila2 . time ni la i mula kenal kawan n lawan . huhu . heee . i mish u all my fwens !



 tapi time Form5 tu la i mula rasa tak sabar nak habis sekolah . i nak rasa macam mana bila dah habis sekolah .
and now , i rase agak menyesal , rase cam nak balik semula ke sekolah . huhu . rindu sangat cikgu2 kat sekolah !

Friday, April 1, 2011

jaga lah hati

halu ! halu ! halu !

teringat lirik lagu ada menyebut " jaga lah hati " . tapi malang nya i tak ingat ape tajuk lagu tu ! hampeh durian betol . 

yo , yo . jage lah hati kawan or anybody else yang kita kenal . bukan nye susah pon nak jaga hati mereka . kite juz perlu elakkan dari berkasar . itu slah 1 langkah .

huhu , i sedih dan terkilan dengan seseorang . kalau ye pon i salah , tak salah kan kalau u datang jumpe i dengan cara baik , u citer dari A sampai Z , ape yang u tak berkenan dengan perangai i . i boleh accept lah kalau betul lah perangai i macam yang u maksudkan tu . so be hepy n selamat beramah2 . 


:) keep smile ukey ?

cam lagu senyum :) nyanyian Malique ft Najwa too (:

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse


Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus


Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
 
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
 
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
 
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
 
Ulang Chorus


Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
 
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
 
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
 
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
 
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

 ! adiooss !