>

Sunday, December 30, 2012

Mengusung rindu (dikerjakan aku)


Dalam hati ini ada namamu
Nama seorang insan yang aku rindu
Dalam diri ini ada sayangmu
Sayangnya dirimu tidak mengerti
Dalam senyum ini ada tangisan
Tangisan seorang insan terluka
Dalam jiwa ini ada pilunya
Pilu yang membuat aku menangis
Oh hibanya

Chorus:
Sayu hati sayu sekali
Melihat engkau berpimpin tangan
Dengan si dia
Sakit hati sakit sekali
Pabila cinta yang aku beri tak dihargai
Sungguh terhina
Letih tidak bermaya
Rasa terkilan kumbang yang ku puja
Kini mekar harum di jambangan orang
Kau yang ku sayang
Aku yang gundah
Kalau tahu sakit begini
Tidak ku bermain cinta
Kalau tahu seksa begini
Tidak aku menyayangi mu
Pilu resah di hati ini
Mengusung rindu
Ku tak berdaya

Ulang Daripada Chorus

Dalam senyum ini ada tangisan
Tangisan seorang insan terluka
Dalam jiwa ini ada pilunya
Pilu yang membuat aku menangis
Oh hibanya

p/s : tak ada kaitan dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia, atau yang ada sakit jantung dan sebagainya. GURAUAN SEMATA-MATA.

sebenarnya lagu ni ada sejarah dengan aku. tahun bila entah aku lawan menyanyi lagu ni dari pagi sampai tengah hari dok memekak lagu ni, tapi just ingat lirik awal je. tengah sedap sedap menyanyi, ada orang datang. tengok tengok, kawan perempuan aku masa tadika kat Sungai Buloh dulu. TADIKA KEMAS KEM PAYA JARAS. kena sangat lah dengan lagu ni.

Dalam hati ini ada namamu
Nama seorang insan yang aku rindu
Dalam diri ini ada sayangmu
Sayangnya dirimu tidak mengerti
Dalam senyum ini ada tangisan
Tangisan seorang insan terluka
Dalam jiwa ini ada pilunya
Pilu yang membuat aku menangis
Oh hibanya

lepas dia balik je, terus aku demam, serious tak tipu. sedih gila, even aku dah tak ingat nama dia -.-" . aku still cam muka dia. tak berubah banyak sangat.

PUBLISH (gaya Lisa dalam Istanbul Aku Datang) :p

No comments:

Post a Comment