>

Monday, January 30, 2012

al kisah prehoneymoon | 2nd day

haluuu ... haluuu. 
kita kembali lagi dalam sambungan entry untuk kisah prehoneymoon kami :)
tiada paksaan nak baca entry entry mengedik ini ye. hihi.

14 JANUARI 2012
hari ke dua pulak kami excited nak joint island hopping , yang i citer kat entry 1st day tu :)
^__________________^
#muka excited tak sangka dah

bangun awal. tapi siapnye lambat! HAHA :D
punya la excited.
pastu siap bubuh minyak, beli sarapan segala.
orang yang organized island hopping tu call si cha.....

encik X : cik kat mana sekarang ni?
cha : kat depan motel laa. kami dah deal akan diambil kat depan motel.
encik X : tapi saya tak nampak cik pon? cik dekat mana? apa nama motel cik?
cha : D'sa Motel.
encik X : bukan DESA MOTEL ke?
kami semua :::: =.=" (takda perasaan)
ngekkk betol.
sebab kepekakan telinga dia kiteorang teraniaya!
phiuwwww, wat teruk buleh.
tak pepasal kiteorang punya plan untuk island hopping pagi tu kena tunda pada pukul 2 petang.
so dah jadi macam tu, kiteorang takde hala tuju.
ciss!
so kiteorang cari tempat nak lepak lepak.
kat pantai mana ekk. 
#ok , lupa lagi. -.-"

snap snap gambar.

menggunakan kesempatan yang ada dan memanfaatkan NIKONg yang dipinjam dari my brother.
tak dapat dinafikan, kelebihan amek gambar guna DSLR sangat memuaskan.

ok ni gambar gambar kat pantai #tak dapat dikenalpasti namanya :p

kami serasi kan??
n__________n.

chacha dan wawan. 
eh eh silap. 
:p


tapi kenapa bila i masukkan dalam belog. gambar dah jadi tak santek?
ggggrrrrrr!

kat pantai 1 lagi ni 
#tak tahu nama jugak 
encik boipren ajar kite driving !
yehuuuuuuuu!
n____________n 
#muke excited gila lagi!


nampak sangat ketidakpakaran :p

ok, kena mengaku, excited gila sebab 1st tyme kot pegang stereng.
hehe, best sangat belajar, tambah tambah yang ajar drive tu abang hensem.
ehem ehemmmm ;p

acece, abang hensem mari :p

ok nampak tak makhluk 2 org kat blakang tu?
hahaha.

lepas perut mula memainkan lagu twinkle twinkle little star,
kena laa di isikan, kalau tak makin kuat bunyinya . :p
cari kedai makan, susah jugak laa nak jumpa kedai makan melayu.
cari punya cari jumpa jugak akhirnya..
tengah tengah makan , nampak la gelagat pelancong asing yang cuba cuba nak rasa masakan orang melayu.
makan sambal belacan ok! jangan memain. 
i sendiri pon tak pernah makan. 
.T__________T.
buat malu jer.!

dekat dekat pukul 2 kiteorang tembak pergi Underwater World. bukan nak masuk underwater world.
juz perjanjian untuk jumpa orang yang organized island hopping tu kat situ.
so, kiteorang drive kete and then dyeorang suruh follow belakang, sampai la kat destinasi nak naik bot. sebelum naik bot, ada la photographer tu amek gambar we olls. i tak nak mulanya. tapi senyum je laa
ala ala orang glamer.
>.<
hikhikhik.

sebelum naik bot,

encik pakwe : wow, awek awek. (sambil buat mulut tunjuk kat suatu arah)
i : grrrr! (bengang gila, then tengok arah yang dia tunjuk)
ooommaiiiiii.
gila CUN teruk gila awek yang dimaksudkan tu!
nak tahu sapa?
awek awek kepit la atau nama saintifik dyeorang bapok.

pastu naek bot.
time tu dah geli geleman + takot semua bercampur baur.
bila enjin start jaa. 
vrooommmmmmmmmmmmmmmm...
gila laju! 
tapi i mana takot pon!
* ok auta!

laju giler sampai i rase cam nak tercabut je kepala. HAHA.
 over sangat .

naseb baik la encik pakwe tak ketawakan i.
 ngehngehngeh.

perhentian pertama :
TASIK DAYANG BUNTING


cantik sangat sangat.
tak tahu macam mana nak gambarkan dengan kata kata. kalau korang nak tahu, korang kena pergi sendiri baru dapat tahu gambaran yang i cuba nak luahkan.
pada mulanya i ingatkan island hopping ni satu pembaziran, tapi bila dah sampai tu terus i buang pendapat tu jauh jauh dalam laut :P

lepas panjat bukit, naik tangga turun tangga, baru boleh jumpa tasiknya. 
air sangat sangat jernih ok!
dan itu sangat menggerunkan sebab kita boleh nampak dasar laut.

seriously masa tu kaki i terketar ketar je bila dah sampai. mungkin keletihan.
maluuu! huwaaaaa T___T.


santek pulak gambar kaki ni :p

gambar tuan tanah kena lebih kan??
^___^


semail :p


i tak tahu ape motif encik boipren amek gambar kawan dye ni :p

selepas sejam kiteorang bergerak ke 1 tempat,

yang bawak bot tu campakkan sesuatu kat laut. untuk bagi SI LANG makan.
besar giler!! tak pernah tengok burung helang sebegitu dekat!

perhentian kedua :
PULAU BERAS BASAH
#on my mind, ada beras basah ke kat sana? kenapa nama pulau tu macam tu?

auuu  cakkk :p
pulau ni pon santekk :) 
i suka.
kalau ada pulau sendiri kan best. 
ngeeeeee.
bajet duit banyak sangat.
:p

i ; apa kata kite tanam sometink value kat sini, 10 tahun lagi, kite try tengok ada lagi tak benda tu.
encik boipren TAK ADA RESPON 
T_________T 
huwaaaaa.

lepas sejam kami pon balik.
and kami ambil keputusan nak mandi mandi kat kolam renang at appartment yang pakwe chacha duduk tu.

mula mula i taknak terjun lagi sebab tunggu cha, tapi ED tarik jugak i masuk dalam air.! 
grrrr!
tapi pas dah masuk lam kolam best pulak. 
ngeeee.
perghhhh best. macam setahun tak mandi la lagak nya. haha.

malam
kiteorang plan nak beli beli coklat.
yummy yummy.
i dah nampak DAIM.
really like it!

pastu dah lewat malam baru nak makan.

laici kang
semangkok dua kupang :p

sungguh tak sangka kedai makan yang kiteorang berhenti tu ada lagi si awek awek cun tu.!
aiyakkkk.
nak wat camne. perut dah memberontak mintak makan.
and yang paling tak best time tu perut i masuk angin! so, kembung perut laa.
 encik pakwe decide nak belikan i ENO.
HAHA.
mungkin tak tahan tengok muka ketat i.
terharu nyeeiiiuuuu
^________________________^.

dah bancuh bancuh,
dye yang bancuhkan.
mengada ngada je lebih :p

ed : minum!
i minum sikit.
ed : minum lagi!
i minum sikit jugak.
ed : LAGI!!
i siram terus air tu kat tanah.
HAHAHA.
kejam tak ? sape lagi kejam?

serius tak sedap langsung ENO halia!!!
nak suruh i kentut buang angin bebanyak ke haper. 
haha.

malam tu,
lewat lewat malam. kiteorang tak tahu nak lepak mana. nak balik rasa tak berbaloi.
so, cha kuar ngan BF dye, i kuar ngan ED naek kete yang keteorang sewa. round dekat dekat jer.
sampai laa i da betul betul , terlampau mengantuk,
so balik motel terus.
.TIDUR.
zzzzzzZZZZZzzzzzzzZZzzZ....

untuk last day nantikan post ke 3. 
>______<.
daaa.