>

Thursday, January 26, 2012

al kisah prehoneymooon | 1st day

haluu. haluu. 
kite ade citer pasal prehoneymoon kite dengan encik boipren kat langkawi.
3 hari 2 malam.
eheh, macam rancangan dalam tv la pulak.
hari ni baru ada kesempatan nak hupdate. setelah sekian lama di peram. :p

ekceli i pergi langkawi bukan berdua je dengan encik boipren, i pergi dengan rumet kesayangan i. aishah a.k.a cha.

13 JANUARI 2012
nak dijadikan cerita, i dengan si cha bertolak awal pagi tu. tak sangka pulak TERsampai awal kat jeti kuala kedah. kuikuikui.
pastu kami excited je beli tiket pukul 9.30.
boipren kite je tak sampai lagi,
then, i kena marah sebijik je dengan dye sebab beli tiket awal sangat , pedahal dye tak bertolak lagi dari rumah. huwaaaaa.
masa tu i kira nak menangis je kena marah.

so, i ambil keputusan nak tukar tiket, nak tukar masa, pukul 10.45 baru naik feri. 
pukul 10 lebihlebih macam tu, kiteorang jadi bosan, sementara nak tunggu encik shahir datang, tuan besar la katakan.

lepas tu boipren kite call cakap dye tak sampai jeti lagi.

ed : u ada kat mana?
kite : ada kat dalam laa. u masuk laa. i tunggu nih.
ed : i mana sampai lagi.
kite : -.-"

i dengan cha pon posingposing  

tadaaa. budak bambam. :p

chacha.

then mencuci mata tengok petapeta langkawi.. lepas tu i rasa macam ada sesuatu yang buatkan i nak pandang belakang, tengoktengok encik boipren datang (pandang ke arah berlainan) i belakang dye. kite tengok dekat tangan die ada phone, n dye macam try nak call seseorang.masa tu i dah gelak geli hati dah. mesti dye cari i. HAHAHAHA.
pastu i panggil la dye. dye pon senyum2 tersipu malu. :p
padan muka u yunk, nak pekena i sangat.

ekceli, pakwe cha memang dah ada kat langkawi , practical kat sana. so, kiteorang naik feri 3 orang je laa.
masa boipren kite sampai, kiteorang pon survey laa kereta n aktiviti yang boleh kiteorang buat masa kat pulau nanti.
kiteorang ambil keputusan nak sewa kereta VIVA, biar kecit, sebab kiteorang ada 4 orang je nanti. 
lepas tu kiteorang amek pakej ISLAND HOPPING. best boleh melawat pulau ke pulau. kiteorang amek island hopping untuk hari ke-2.
habis survey,
kiteorang tunggu la kat tempat menunggu. snap gambar lagi. :D

my hubby :)
hensem kan?? :p

10:45
kiteorang naik feri.
giler bosan sementara nak sampai tu! nak tidur pon tak boleh sebab excited gila nak sampai langkawi! pedahal baru je naik feri. haha. OVER.

11:30
sampai jeti KUAH.
kami pon bawak begbeg nak ambik kereta kami.
tapi kiteorang tak dapat VIVA. kiteorang dapat kereta Suria, NAZA punya. boleh tahan, tapi dekat depan kereta tu ntah haper yang tercabut, so dyeorang ikat je ngan dawai! perghhhh, terbaik la kiteorang punye kete. CANTIK sangat!

model REDBULL.
admit je la gambar i amek chantekk :p
bluerrrkkkkk.

kannn chantek lagi tewww. :p

tengok, chantek jugak..
hehe, kalau tak chantek takde la cha nak buat DP kat fb kannnn ?
n_____________________________n
kembang semangkuk.
sekiann..

lepas tu kitorang check in kat D'sa Motel. kite dengan cha 1 bilik, boipren kite 1 bilik. so, kite amek 2 bilik laa. bersebelahan. padan muke encik boipren kena tidur sorang. hehe.
lepas check in, kiteorang rehatrehat laa kejap. buat teruk. letih. 

petang dalam 4:30 kiteorang keluar pusingpusing, then pergi Pantai Tanjung Rhu smentara nak tunggu boipren cha habis keje. kiteorang tak snap gambar sangat sebab hujan. kiteorang ada jalanjalan kat pekan  beli skirt untuk cha, pastu secara tak sengaja dapat jumpa FATIN ATIFAH. kawan yang paling baik pernah i jumpa.! tapi terlupa nak snap gambar :(

encik boipren sempat posing masa i nak snap pixca. 
sayanggggg,,,, smileeeee :)
ngeee :p

tanjung rhu. 
chantek view :)
tak rugi la kalau pergi pon.

6:30
bertolak nak ambil boipren cha, wan kat apartment dye. pas amek wan, kiteorang jalanjalan cari makan.

chacha.
haa, tu la kereta yang kami sewa. plat P ok! jangan memain. hakhak.

ni kat pantai mana pulak ntah. ngeee. lupa.

masa dekat dekat nak malam tu, kiteorang lepak airport.
wachiaaaa :p

malam pulak
jalan jalan cari makan makan,

muka tak pernah jumpa air -.-"
abugeeennnnn ;p

nice one :))
sapa ambil lagi? me... me... (sambil angkat tangan)

pastu
 kiteorang lepak kat Pantai Chenang.

tadaaaa. chantek sangat.
tambahtambah i dengan encik boipren memang suka view pantai :)

pergh, best jugak lah lepak situ. tapi time tu i mengantuk tak kira dah. naseb baik boipren ada, kalau tak , dah lama i tido jer. KUAT TIDUR!
lepak agak lama laa dekat pantai tu, i tak keruan laa tak tahu nak buat ape. yang si cha n wan boleh stay tempat tu lama giler. 

pukul brapa ntah baru kiteorang balik, balik balik tu, i letak kepala kejap je terus terlelap. haha. nampak tak i sangat suka tidur? tidur la sebab terlalu letih!

ok, untuk hari ke 2 nanti i sambung  lagi ok. 

see you in next entry :)