>

Thursday, June 9, 2011

suatu isu yang kita sendiri tak nak tengok, lihat or perhati ?

ape pulak dahhh .

hahaha :D

u olls pernah tertanye tanye tak , kenapa ek manusia suka benda yang cecantik je . 

kalau i tanya kat orang mesti diorang akan menjawab 

LUMRAH !

ok fine , i tak nafikan . betol la memang lumrah seseorang manusia hanya mahukan sesuatu yang 

CANTIK

SEMPURNA

SEGAK

CUN

MENAWAN

SUCI dalam debu

BLA . BLA . BLA ....
dan sebagainya .

pendek kata , nak semua yang terpaling terbaik la .

contoh paling mudah , u alls tengok la dalam fesbuk , 

asal nampak profile pic chantrekkk je mesti nak add .

or bagi yang gurls , nampak pakwe handsome je mesti nak menambah .

ntah betol ke tak owner punya pic or tak ? ntah ntah korang tertipu tak ? hehe :p

no comment n jangan MEMBANTAH ok !
sebab semua ni memang berlaku . 

cer kalau profile pic dye guna pic ANA MUSLIM or pic kartun yang bertudung tak pon pic pemandangan yang menenangkan . korang nak approve pon pk 88 juta ribu billion kali kan ? hahaha :D

bandingkan pulak kalau owner fesbuk tu buat pic yang terdedah terjojol sebagai profile picture dye , 
tak pon yang boyz , pakai singlet , nampak body yang berketol ketol tu ,
tanpa berfikir panjang , korang pon trus approve sebab nye , alasannye mudah . hati korang tertawan !

WOW ! 
mudah nya korang tertawan ? 

* no comment . juz nak luahkan ape yang i terperasan . tak kan korang tak terperasan lagik ? 
pape pon , i bukan nak larang , nak tegah or bantah . juz nak citer je ape yang i tersedar . :D

bagi yang bercouple plak , korang tak payah la sesibuk kalau BF/GF korang tu tak chantek/hensem or whatever.
kalau korang nak dyeorang menyedapkan mata korang , better korang nasihatkan dyeorg menutup aurat . kan sodap mata memandang :)

juz the way u are :p

terima beliau seadanya lebih baik .
kan ? kan ? kan ?

* ok fine , i tak sebaik mana pon nak menasihati orang lain . :p