>

Wednesday, April 6, 2011

belagak tak kena tempat dol !

.. assalamualaikum ..

haa . post i kali ni agak panas n bengang la . sebab i nak citer sal seorang pegawai TM yang belagak nak mati !

i dengar daddy i yang citer , 4 April lepas (Ahad) daddy i pergi lah TM nak jelaskan bil . entah kenapa , kami tak guna pon line tu , tapi bil nyak sampai RM300++ . and i agak terkejut . kenapa TM leh kenakan bil walaupun kami tak usik langsung internet or tak call sesape gune phone umah tu . ade sebab kenapa kami tak guna . 
antara sebab musababnya ::
1) i masih tak dapat netbook TM dari bulan 8 tahun lepas !
2) charge yang dikenakan TM amat tinggi harganya !
3) line TM lembab siot cam siput !

ok fine . tutup citer sal sebab musabab . mase daddy i pergi pejabat TM tu , ayah i juz nak jelaskan bil , then , dye bagitahu kat orang yang jage kaunter pembayaran tu , dye nak kan penjelasan , kenapa i masih tak dapat netbook , then , dye ckp , dye tak boleh nak beri penjelasan sebab bukan dalam bidang kuasa dye . tapi dye akan panggil pegawai dye untuk jelaskan kat daddy i . 

OK FINE . daddy i pon tunggu lah . tetibe je ade sorang perempuan nih datang , dari jauh dye tanye daddy i ,

" encik ada komputer tak kat rumah ? "

daddy i buat tak tahu sebab cara dye cakap tu buatkan darah daddy i menyirap !
then ,

dye ulang soalan yang same . 

bila perempuan tu dekat je daddy i tanye plak kat dye ,

" ape masalah cik ni ? saya datang hanya untuk penjelasan . dan saya datang bukan untuk dengar awak maki hamun awak ! "

wah wah wah . i dengar pon panas ati . kurang hajar punye perempuan , datang bukan nak bagi salam , tetibe je datang nak cari gaduh . padahal bukan salah i pon . salah pihak dye jugak . cuai ! macam tu ke pegawai TM melayan pelanggan ? daddy i takde salah pon tetibe je kene serang , dah macam daddy i yang buat salah sampai netbook i tak dapat sampai sekarang .

next , semalam , orang atasan TM plak call daddy i , minta jangan potong line TM . pihak TM tak percaya yang daddy i telah bergaduh besar dengan pegawai mereka . ramai yang jadi saksi , so sape pon leh buktikan sape benar dan sape salah . dyeorg sendiri dah mohon maaf kat daddy i . pecat je perempuan tu . senang sikit hati orang lain .

p/s : jawatan tu tak berapa tinggi pon , so tak payah la nak belagak nak mati ! 

No comments:

Post a Comment