>

Thursday, April 7, 2011

yeyy ! hepynyer !

.. assalamualaikum ..

bertemu lagi dengan i dalam post kali neh . hehe . sudah2 . mengarut plak . ok2 . straight to the point . kali nih i nak share pengalaman mase kat Sedim , Kulim , Kedah , Malaysia , BUMI . hehe . best sangat lah . tambah2 pergi sane dengan member2 i . wah wah wah . WONDERFUL  . huhu , tak dapat nak digambarkan dengan kata kata kowt . then i g sane bertemankan D7000 abang i ! alamak , time tu , i rase abang i la antara abang yang paling baik di dunia . kui kui kui .

malam sebelum nak pergi tu , i memang tak leh nak tido kowt . serius . fikiran i jadi tak tenang langsung . huhu . pepagi lagi i da bangun nak siap2 g sane . excited punye pasal . kul 8 i dah nak kena siap ! ok , i tunggu la si abiya tu . janji melayu biase la . kalau cakap kul 8 , maknanya kul 8.30 . tak pon kul 9 ! hak3 . tapi takpe , i tak kisah sebab dye ade hal . anda dimaafkan . kih kih kih . :p

alamak ! kantoi disitu ! hak hak hak .
on the way pergi sedim , OMG ! excited sangat time tu ! 

then , bila da sampai , ni la tempat pertama kitorang jejak .
mak ai , laju benor air . 
maka , dengan itu , kitorang pon tak jadi camping , sebab air deras sangat .

OK 

OK

dan

OK

 auta jer ! 

hehe . kitorang cari port laen ah n port yang kitorang lepak memang terbaek !
betol tak i cakap ? terbaik kan ? tenang je .
TAPI ! orang selalu cakap , air yang tenang jangan disangka tiada buaya !

dan i nak ubah peribahasa tu 
" air yang tenang jangan disangka tiada BIAWAK .
mana tak nya , kitorang tengah mandi manda elok elok , tetibe je ade biawak melintas dekat dengan kitorang , yang kaum hawa ape lagi , melompat keluar dari air lah . dan orang ada cakap , kalau nampak biawak melintas or ape2 je , ada petanda tak baik . OK .

ni lah petanda tak baik tu .
 tempat yang kitorang mandi tu , tetibe je air jadi deras . laju sangat air tu , sampai tak leh nak kejar . haha . DALAM giler !

sebab baru lepas hujan la jadi macam tu , tapi hujan tak lebat pon . n mase kitorang mandi pon hujan rintik2 je .

cuba bandingkan dengan gambar bawah ni , ni la keadaan tempat kitorang mandi sebelum air tetiba naik n jadi deras tu .
ce tengok si pali y ( baju hitam ) n pali i (baju merah ) tu . siap boleh baring kat tempat tu ! 

eh eh ?
yup , nama diorang sama . dua dua kami panggil pali . nak panggil nama apa lagi dah itu la nama diorang . hak hak hak .

da abes untuk post kali nih . i nak tido la kalian . letih :)
.. tata ..

No comments:

Post a Comment