>

Tuesday, April 12, 2011

sign jatuh cinta ?

halu ! halu !
. afi in da blog . agaga .

hah ? kenapa tajuk post bunyi cam tu ? keh keh keh . saje nak kongsi pengalaman tanda tanda bila seseorang jatuh cinta . ahaks . gediks betol dax afi nih ! c(:

nih jangan terlepas satu perkataan pon untuk post kali ni k ? hehe . just for fun lorgh . 

oho hoi . macam la korang tak pernah jatuh cinta . mesti habis gdiks korang time tu ? bukan korang je kot ? i pon cenggitu . hak hak hak . cukop cukop .

ni ha , sign bila hati sudeh jatuh kepada seseorang . tak kira la korang disambut dengan baik ataw tak ? hahaha . 

1. bila nampak cinta ati korang tu , hati korang mesti terlonjak lonjak kegediksan sebab rindu korang dah terubat .  


2. bila nampak si dia lalu sebelah korang , mesti korang bertambah extra gediks , time tu rasa lembik lutut . padahal die lalu sebelah korang jer pons . dapat cium minyak wangi pon jadi la . tak tahu pulak i kalau minyak wangi asli or original ? hak hak hak . dalam hati korang mesti cakap 

" tegur lah aku , tanye lah dah makan ke ape ape je "

3. korang nampak kononnya buah ati korang pusing belakang balik . dalam hati korang punya lah suka . kononnya die nak tegur korang . padahal , dye juz nak tegur yang dye pernah nampak baju yang korang pakai tu same macam baju korang pakai sebelum nih . hak hak hak . kejam !

4. kalau kat pesbuk pulak , korang nampak dye online , korang happy sampai meloncat kena siling umah korang . padahal , dye baru je online . takde pon nak tegur korang ? dalam hati korang beria ria nak tegur dia , tapi korang takut takde respon dari dye , so korang diam je . EGOnye korang !

5. korang nampak dye update gambau baru kat pesbuk , hati korang meronta ronta sambil berguling guling sebab nak sangat komen gambau beliau . korang komen , then dy pon balas ,

" wow , ada feedback dari dia "

korang pon suka sampai joging 1 kawasan perumahan .
6. time korang tengah lepak lepak dengan member2 kat shopping complex memane je la , ntah macam mane si dye pon ade jugak kat situ . dalam hati korang 

" wah , macam ade jodoh je "

korang senyum kat dye , tapi tak de respon , tapi kat member korang baru dye senyum . alamak . malunye ! takpe takpe . senyum itu sedekah . :)

7. yang paling korang selalu buat , mesti nak luahkan perasaan korang tu kat kengkawan . kawan kawan korang yang jadi mangsa nak dengar luahan hati gediks korang tu ! ha ha ha . sabar yola yop ! kalau ade haiwan peliharaan plak , such kucing ke , mesti korang nak lambung2 kucing tu !

kesian kau kucing .
8. yang parahnye , setiap apa yang korang lakukan mesti terbayang bayang muka beliau . sampaikan mandi dalam bilik air pon korang tersebut2 nama beliau ! adehh  , parah ! kadang tu , nak makan pon korang tak lalu . hak hak hak .

9. bila beliau ajak tukar number phone , amboi bukan main lagi , time tu korang la manusia paling bahagia ye , sabar dulu . baru ajak tukar contact number . belum pape hal . lebih lebih la korang . malam tu korang  ada niat nak tegur tegur dye . korang pon text la beliau , wow , ada respon ? TERBAEK WOKKK !

10. korang pergi memane pon , then tengok orang lain pon ternampak muka dye . alamak parah sungguh ni . i advice kan korang , baik korang g jumpe doktor mata , maybe ada masalah dengan mata korang tu . hik hik hik .

11. depan beliau , korang selalu nak jadi yang terbaik . macam korang lah ter paling terbagus dalam dunia nih . ha ha .


..:: p/s ::.. so , kalau korang ade idea idea yang best , boleh lah inform i , nanti i edit lagi post nih . hehe .


No comments:

Post a Comment