>

Monday, April 4, 2011

aLL about schOoL !

.. assalamualaikum ..

pada kali nih , i nak story sal time sekolah dulu2 . hehe . serius pengalaman kat sekolah merupakan pengalaman terindah dalam hidup i . mungkin bukan i saja , tapi , u all pon mesti rasa benda yang sama kan ? :D

teringat masa belajar kat TADIKA KEMAS KEM PAYA JARAS dulu , itu adalah langkah awal i untuk ke sekolah . heee . banyak kowt pengalaman , tambah2 tadika i tu dekat dengan kem tentera , heee . maybe ramai abang2 hensem . TAPI ! time tu mana i reti galak lagi , macam sekarang ni . hahaha .

lepas abes je belajar kat tadika tu sampai umur i 6 tahun , i terus berpindah ke KEDAH , sini la tempat i since tahun 2000 . lame jugak i menetap kat kedah , tapi still tak dapat menguasai loghat kedah . :)

haa , i ingat lagi , mase i standard 1 , hari first masuk sekolah , i excited sangat nak pergi sekolah , i bangun pagi2 lagi .  mandi segala . padahal time sekolah i blajar , sesi petang . ngeee . nampak ? i excited gila nak g skolah . then , mase kat sekolah , ayah i hantar takat pintu pagar sekolah je . i tengok ade jugak budak lain yang parents dyeorang antar sampai pintu kelas . wah , gediknye korang ? cam la petang nanti korang tak jumpe dah dengan parents korang ? hak3 . 

huhuhu , abes standard 6 , mesti la sambung skolah menengah kan ? wah , i mula rasa sekolah itu amat membosankan . serius , i tak suke . tambahan pula Form 1 , skolah sesi petang . alamak , panas ! 
OK , then masuk Form 3 , i sesi pagi lak . kali ni , i rasa balik excited nak pegi sekolah . time nak PMR dulu i main2 je . dekat2 nak PMR baru i pulun kowt ? i pulun sehabis mungkin . sebab cikgu MATH i selalu push i . dye lak cam pandang rendah kat i , mentang2 i memang rendah time tu ! hak3 . 

so , untuk membuktikan i boleh , i kerja kuat untuk PMR i , Alhamdulillah , result i boleh tahan :) . bangga ibu n ayah i . hehe . masuk form4 , i jadi main2 balik . belajar pon tak serius . tapi masuk Form5 , macam2 i mula sedar . i taknak hampakan parents i . time Form5 ni la paling banyak kenangan . dengan member2 i yang agak gila2 . time ni la i mula kenal kawan n lawan . huhu . heee . i mish u all my fwens !



 tapi time Form5 tu la i mula rasa tak sabar nak habis sekolah . i nak rasa macam mana bila dah habis sekolah .
and now , i rase agak menyesal , rase cam nak balik semula ke sekolah . huhu . rindu sangat cikgu2 kat sekolah !

No comments:

Post a Comment