>

Monday, November 19, 2012

Tutorial #1 | Post Entry baru

Assalamualaikum.

haaaa, nampak tajuk entry kali ni? saje je terlebih rajin jari jemari ni nak menari-nari atas keyboard laptop ni haa. benda ni simple je. kisah pulak aku. HAHA. disebabkan tak tahu nak post tentang apa, elok juga aku buat tutorial. rasa macam kena tambah lag satu Tab Menu la kat belog aku ni. muehehe.

ok, proceed!

first, of course la kena Sign In. haha. ok tak lawak.


ok, next. lepas Sign In, secara otomatiknya kita akan terus dibaling ke Dashboard.


nampak kan gambar pen / pensel (ape ape je lah) tu, korang click situ.

so akan naik macam gambar bawah ni


tahniah! korang dah berjaya buka. haha. ok. bukan time nak melawak.

Then, moh le aku ajar particle particle nya.

 Ini adalah ruangan untuk tajuk entry korang.


ruangan yang besar tu untuk korang punya entry. 
 kalau dah siap, settle , or habis. korang boleh publish. 

DONE! simple saja bhaa :)

~